Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Vadászati évadnyitó
2016. 08 29. hétfő - 18:00 Sohollár
Híradó: Vadászati évadnyitó
Huszonhatodik alkalommal tartottak vadászati évadnyitót Zala megyében. A rendezvénynek ezúttal is a sohollári völgy adott otthont. Az esemény évek óta a zalai erdők természeti értékeire, illetve a nimródok tevékenységére hívja fel a figyelmet.
Elköszönt
2016. 08 29. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Elköszönt
Gyülekezeti tagok, városvezetők, valamint a helyi vallási felekezetek lelkipásztorai búcsúztak a nyugdíjba vonuló Török Zoltántól vasárnap. A református lelkész az általa celebrált istentiszteleten azt ígérte, hogy visszavonulása ellenére nem szakad el a megyeszékhelytől.
Pogácsafesztivál
2016. 08 29. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Pogácsafesztivál
Negyedik alkalommal rendeztek pogácsafesztivált a bazitai városrészben szombaton. Az eseményen - a hagyományos sütőverseny mellett - kulturális és ifjúsági programok kínáltak kikapcsolódási lehetőséget. Így aki akart, ugrálóvárazhatott, díszmadarakban gyönyörködhetett vagy éppen humoros színpadi produkcióknak tapsolhatott.
Munkálatok a tüdőgondozóban
2016. 08 29. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Munkálatok a tüdőgondozóban
A Zala Megyei Szent Rafael Kórház Pulmonológiai osztálya értesíti a pácienseket, hogy karbantartási munkálatok miatt 2016. szeptember 1-jén a tüdőgondozóban a szűrés szünetel. Kérik szíves megértésüket.
Maratoni bibliaolvasás
2016. 08 29. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Maratoni bibliaolvasás
Maratoni bibliaolvasásra várta az érdeklődőket a Szent Márton Légió Zalaegerszegen. A 24 órás figyelemfelkeltő akció péntek délután kezdődött a Dísz téren. A megmozduláshoz mintegy százan - köztük több ismert személyiség - csatlakoztak.
Legördült a függöny
2016. 08 29. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Legördült a függöny
Véget ért a Kvártélyház 10. évada. Az utolsó nyári előadáson is teltház fogadta a színművészeket. A szabadtéri színház a Padlással búcsúztatta a programokban bővelkedő két hónapot.
Finis
2016. 08 29. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Finis
Hamarosan vége a nyári strandszezonnak. Az AquaCity idei utolsó hétvégéjén is rendkívül nagy volt a látogatottság. Szombaton közel 1500-an, vasárnap pedig több mint 2000-en töltötték itt szabadidejüket. Volt, aki csúszdázott, akadt, aki a hullámmedencében hűsítette magát, más pedig az ugrómedencében csobbant. Az élményfürdő kedden még várja a vendégeket.
Befejeződik
2016. 08 29. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Befejeződik
Végéhez közeledik a Rákóczi utca felújítása. A rekonstrukció befejezéseként augusztus 30-a és szeptember 1-je között a legfelső aszfaltréteg is felkerül az érintett szakaszra. Az aszfaltozási munkák idején a csatlakozó utakat, teljes szélességében lezárják a gépjárműforgalom elől. A korlátozás a Rákóczi út felőli csomópontokban tervezett ütemben, körülbelül két órás időszakokban történik. A közlekedési nehézségekért az önkormányzat a lakosság türelmét és megértését kéri.
Folytatódhat
2016. 08 26. péntek - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Folytatódhat
Egy új kormányzati döntésnek köszönhetően folytatódik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház korábban megkezdett beruházása. Állami forrásból most az országban több olyan kórházfejlesztés is befejeződhet, melyek valamilyen okból időközben félbemaradtak. A helyi egészségügyi intézményt érintő részletekről Vigh László országgyűlési képviselő tájékoztatta az újságírókat.
Lángra kaptak a bálák
2016. 08 26. péntek - 18:00 Zalaszentmihály
Híradó: Lángra kaptak a bálák
Mintegy ezer körbála kapott lángra péntek hajnalban egy zalaszentmihályi állattartó telepen. A tűz megfékezésére öt helyszínről, Zalaegerszegről, Keszthelyről, Körmendről, Lentiből és Pacsáról érkeztek tűzoltók. A fémszerkezetes mezőgazdasági tárolóból munkagépekkel mentették a bálákat, ám a takarmány jelentős része - közte a frissen aratott búza többsége - odaveszett. A károk felszámolása még a kora délutáni órákban is feladatot adott a lánglovagoknak. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt, és az állatállományt sem érte veszteség. Az anyagi kár mértéke akár a 10 millió forintot is elérheti.
További hírek