Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Fejlesztenek
2018. 07 17. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Fejlesztenek
Másfél milliárd forint állami támogatást fordít infrastrukturális beruházásokra Zalaegerszeg Önkormányzata. A 29 helyszínen megvalósuló felújítássorozat az arányos városfejlesztés jegyében zajlik. A munkát a ságodi Telekalja utcában már elkezdték. Ez várhatóan augusztus 31-én fejeződik be.
Táboroznak
2018. 07 17. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Táboroznak
Az összetartozás érzésének erősítése céljából szervezték meg idén is a Kárpát-medencei gyermektábort. A programsorozatra testvérvárosi településekről, egyebek mellett Marosvásárhelyről, Barótról, Dunaszerdahelyről és Beregszászról több, mint 70 magyar anyanyelvű gyermek érkezett. Üdülésüket az önkormányzat finanszírozza.
Szúnyoggyérítés
2018. 07 17. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Szúnyoggyérítés
Több, mint 8000 hektáron gyérítik a szúnyogokat a megyében ezen a héten. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a művelethez használt készítmények alkalmazását a közegészségügyi hatóság hagyta jóvá, azoknak a hatóanyagát az Európai Unió engedélyezte. Az egyes permetezéseket a megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szervei engedélyezik, a gyérítés hatékonyságát pedig szakértők ellenőrzik. Ahol a permetezés nem volt eredményes, ott a kivitelezők megismétlik az eljárást. Az érintett települések listájáról és a program menetéről a katasztrófavédők honlapján lehet tájékozódni.
Múltidézés
2018. 07 17. kedd - 18:00 Nova
Híradó: Múltidézés
30. alkalommal tartottak Göcseji Aratónapokat Nován a hétvégén. A program célja az volt, hogy a helyiek bemutassák, milyen módon takarították be a búzát eleink a modern technikai vívmányok előtt. A népszerű rendezvény a Göcseji Dombérozó elnevezésű eseménysorozat nyitánya is volt egyben, melyhez idén Zalaegerszeg is csatlakozott.
Dombéroznak
2018. 07 17. kedd - 18:00 Barlahida
Híradó: Dombéroznak
"Szegek között - Göcsej örök" - ezzel a mottóval szervezték meg az idei Göcseji Dombérozót. A hagyományőrzésen kívül pajtaszínház, kiállítás, templomi koncertek színesítik a műsort.
Bábparádé Hottón
2018. 07 17. kedd - 18:00 Hottó
Híradó: Bábparádé Hottón
Kilencedik alkalommal szerveztek bábparádét Hottón. Idén csakúgy, mint az elmúlt években, több társulat mutatta be szórakoztató produkcióját.
Fatemplom fesztivál
2018. 07 17. kedd - 18:00 Magyarföld
Híradó: Fatemplom fesztivál
Zene, kiállítás, szakralitás. Idén is megrendezték a hármashatár közelében lévő Magyarföldön a Fatemplom Fesztivált. Pénteken Laposa Julcsi és a Zala zenekar kezdte a programot. Most először tárlattal és könyvbemutatóval is várták az érdeklődőket. A szombati szabadtéri fellépéseket elmosta az eső, így csak a templomi rendezvényeket tudták megtartani.
Online számla adatok
2018. 07 16. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Online számla adatok
Július elsején lépett életbe az online számlaadat-szolgáltatás kötelezettsége. A zalai vállalkozások felkészítését segítette az az előadás, amelyet még június végén tartott Lázár József, a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának osztályvezetője Zalaegerszegen, a Kamarák Házában. A rendszert mintegy fél éve már tesztelik, július elsejétől pedig élesben működik.
Kisinas tábor Lentiben
2018. 07 16. hétfő - 18:30 Nova
Mérleg: Kisinas tábor Lentiben
Nyolc másik partnerrel közösen valósítja meg a Right Profession2 című, SIHU54 számú, az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program által támogatott projektet a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A másfél éve indult program keretében egy hetes Kisinas tábort szerveztek július elején Lentiben. A táborozó gyerekeket és kísérőiket a Csicsergő Szabadidőközpontban, kenyérlángos sütése közben látogattuk meg.
Teljesültek az üzleti terv céljai
2018. 07 16. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Teljesültek az üzleti terv céljai
A szabályoknak és szokásoknak megfelelően, a május végi közgyűlésén értékelte az önkormányzat a városi tulajdonú cégek 2017-es évi teljesítményét, és fogadta el az idei évre szóló üzleti tervet. Az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. fő feladata a városi uszoda, a Sportcsarnok és a nyári szezonban az Aquacity-t üzemeltetése.
További hírek