Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Választás 2019
2019. 05 21. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Választás 2019
Sorsdöntő választás lesz május 26-án, vasárnap. Ekkor derül ki, hogy a bevándorláspárti vagy a migráció ellenes erők kerülnek többségbe az Európai Parlamentben - fogalmaztak mai sajtótájékoztatójukon a Mi Hazánk Mozgalom Zalaegerszegi Szervezetének helyi képviselői. A politikusok szerint az ellenzéki pártok közül, a Mi Hazánk az egyetlen, aki valóban elutasítja a bevándorlást. Úgy vélik, a közösségi média aktívan beavatkozik a kampányba, ezért szimpatizánsaikat országszerte ezzel a mobilreklámmal igyekeznek elérni.
Zalai Búcsú
2019. 05 21. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Zalai Búcsú
16. alkalommal szerveztek Zalai Búcsút a Speciális Gyermekotthonok lakóinak. A programra az ország egész területéről érkeztek állami gondoskodásban élő fiatalok.
30 évesek
2019. 05 21. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: 30 évesek
Idén 30 esztendős a pózvai Összefogás Egyesület. Ebből az alkalomból vasárnap ünnepi műsort rendeztek.
Példaképek gyermekszemmel
2019. 05 21. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Példaképek gyermekszemmel
Hatodik alkalommal hirdetett alkotói pályázatot az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A felmenő rendszerű megmérettetés zalai fordulójának eredményhirdetését múlt héten tartották, ahol korcsoportonként az első három helyezettet jutalmazták. A legjobbak az országos versenyen képviselik a megyét.
Túl közel
2019. 05 21. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Túl közel
Túl közel címmel jelent meg D. Bencze Erzsébet második verseskötete. A sokoldalú szerző újabb könyvét pénteken mutatták be a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.
Diákolimpiát szerveztek
2019. 05 21. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Diákolimpiát szerveztek
Országos Judo Dákolimpiát tartottak szombaton a Zalakerámia Rendezvény- és Sportcsarnokban. A döntőre 79 egyesület 350 versenyzője érkezett. A helyiek négy egerszegi fiatalnak szurkolhattak.
Ideje gondolkodnunk a csapadékvíz hasznosításán
2019. 05 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Ideje gondolkodnunk a csapadékvíz hasznosításán
Az éghajlatváltozásnak sokféle jele van. Közülük az egyik, hogy egyre gyakoribbak a heves záporok, amikor rövid idő alatt nagy mennyiségű eső esik, és képes kárt okozni. Ha Zalaegerszegre 60 mm csapadék hull – erre volt már példa -, az azt jelenti, hogy a városra 6 millió köbméter víz zúdul. Ez a mennyiség a megyeszékhely éves vízfogyasztásának a duplája. Ennyi vízzel 2700 versenyuszodai medence tölthető fel. Az esővíz egy része ugyan beszivárog a talajban, más része a csapadékvíz hálózaton folyik el. Mindannyiunk érdeke, hogy tudatosabban használjuk az esővizet.
Fejlődési irányok a Zalaco-nál
2019. 05 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Fejlődési irányok a Zalaco-nál
Sopron, Ajka, Zalaszentgrót, Zalaegerszeg, Komló. Ezek azok a városok, amelyekben a Zalaco Sütőipari Zrt-nek üzemei működnek, emellett számos településen vannak szaküzletei. Zalaegerszegen négy éve épített a vállalat egy új üzemcsarnokot az Északi Ipari Parkban. Tavaly további beruházásról döntöttek, amelynek keretében a vállalat több mint négymilliárdos fejlesztésbe, és újabb építkezésbe kezdett. Az összességében 1000 főt foglalkoztató cég a jövőben is a folyamatos növekedést tűzte ki célul, de nemcsak ebből a szempontból emelkedik ki a piaci versenytársai közül.
Mindenkinek tanulni kell az adatvédelmet
2019. 05 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Mindenkinek tanulni kell az adatvédelmet
Egy éve már, hogy alkalmazni kell Magyarországon is az Európai Unió adatvédelemre vonatkozó jogszabályát. A GDPR bevezetését megelőző időszakban a vállalkozások azon igyekeztek, hogy minél előbb megfeleljenek az előírásoknak. Az elmúlt egy évben az adatvédelem iránti figyelem csökkenését tapasztalták a szakemberek. A nem megfelelő adatkezelés miatt kezdeményezett eddigi eljárások során megállapított pénzbüntetések között volt fél milliós, de 11 millió forintos bírságot is kiszabott már a Nemzeti Adatvédelmi Hivatal.
További hírek