Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Határoztak
2018. 09 19. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Határoztak
Közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartott a Fidesz-KDNP. A frakció vezetősége a fontosabb - többek között az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos - napirendekről számolt be az újságíróknak.
Innováció a szakképzésben
2018. 09 19. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Innováció a szakképzésben
Regionális szak- és felnőttképzési tanévnyitó konferenciát tartottak Zalaegerszegen. A megye és a város vezetői, valamint a duális képzésben résztvevő cégek képviselői jelenlétében rendezett találkozón elhangzott: az idén megalakult Innovációs és Technológiai Minisztérium feladata többek között az energia, a közlekedés és a szakképzés fejlesztése.
Drágítanak
2018. 09 19. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Drágítanak
Jelentősen drágul az áruszállítás. A fuvarozók - megnövekedett költségeik miatt - mintegy 20 százalékkal emelik áraikat. Érdekeiket sokáig nem tudták érvényesíteni, ám a szakma képviselői most azt remélik: az összefogással megoldódik az évek óta húzódó probléma.
Hangos próba
2018. 09 19. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Hangos próba
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság zalaegerszegi kirendeltsége szeptember 24-én és 25-én hangos próbával ellenőrzi a lakossági riasztó, valamint riasztó-tájékoztató rendszer végpontjait, az eszközök meglétét, állapotát, karbantartottságát, illetve működőképességét. A motoros szirénák hangos próbája a morgató szignál kiadásával történik.
Gondolnak az idősekre
2018. 09 19. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Gondolnak az idősekre
Főzőverseny, egészségügyi szűrések és sportvetélkedők. Egyebek mellett ilyen rendezvényekkel ünnepli az önkormányzat a város szépkorú lakóit több, mint egy hónapon át. A szervezők az ehhez kapcsolódó jubileumokról sem feledkeztek meg.
Népszerűsítik
2018. 09 19. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Népszerűsítik
Ismét várja a tudomány iránt érdeklődő fiatalokat a Kutatók éjszakája. Zalaegerszeg idén is csatlakozik ahhoz az Európa-szerte népszerű kezdeményezéshez, ahol a kutatói életpályát népszerűsítik. Most öt helyszínen pillanthatnak be a mozgalmas, helyi felsőoktatási életbe.
Felavatták
2018. 09 19. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Felavatták
Felavatták a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület új szabadtéri erőnléti edzőparkját az Apáczai téren. A Cross Garden társadalmi összefogásnak köszönhetően 7 és fél millió forintból valósult meg.
Porondon a jövő
2018. 09 18. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Porondon a jövő
Együttműködési megállapodást kötött egymással a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége, valamint az Innovációs és Techonlógiai Minisztérium Zalaegerszegen, a járműipari tesztpályán tartott 4.0 nevű konferencián. Az eseményen elhangzott: a következő hét évben csaknem 1000 milliárd forint áll majd a magyar vállalkozások rendelkezésére, hogy korszerű ötleteiket megvalósítsák.
Elosztóközpont létesült
2018. 09 18. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Elosztóközpont létesült
Zalaegerszegen létesített európai elosztóközpontot a világ egyik vezető biztonságtechnikai eszközöket gyártó vállalata. A Dahua Technology a keleti nyitás politikájának, valamint a kedvező gazdasági környezetnek köszönhetően választotta Magyarországot, azon belül pedig a zalai megyeszékhelyet.
További hírek