Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Adatvédelmi felkészülés
2018. 04 23. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Adatvédelmi felkészülés
Az elmúlt hónapokban a figyelem középpontjába került az új uniós adatvédelmi rendelet. Ebben a témakörben szervezett egész napos felkészítést a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A már két éve hatályba lépett ún. GDPR azt szabályozza, hogyan kell a személyes adatokat kezelniük azoknak a szervezeteknek, amelyeknek uniós tagállami ügyfeleik, munkavállalóik vannak. A rendelkezés az elmúlt két évben már alkalmazható volt, de a nemzeti hatóságok jellemzően nem büntettek még. 2018. május 25-e az a dátum, amelytől a megállapított jogsértés büntethetővé válik.
Térségi vállalkozói együttműködés
2018. 04 23. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Térségi vállalkozói együttműködés
Az osztrák-magyar határmenti együttműködést segíti az a nemzetközi projekt, amelynek egyik partnere a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A megvalósításban magyar oldalról a vasi és kőszegi kamara, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, osztrák oldalon fejlesztési ügynökségek vesznek részt. A több éves program többek között azzal segíti a térség vállalkozóit, hogy ötletbörzéket, találkozókat, tanulmányutakat szervez a számukra.
Pénzügyi vetélkedő iskolásoknak
2018. 04 23. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Pénzügyi vetélkedő iskolásoknak
Vigyázz, kész, pénz! címmel tartottak vetélkedőt általános iskolásoknak e hónap elején Zalaegerszegen.  A regionális középdöntőn négy kategóriában közel 90 diák mérte össze tudását. Ezúttal a digitális bankolás kérdésköre volt a fő téma: a szervezők ugyanis ebben a tanévben az online vásárlások világát helyezték a középpontba.
A digitalizálódó jövő
2018. 04 23. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: A digitalizálódó jövő
A digitális világ volt a témája a Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Karának Közgazdász Délutánján. A résztvevők megismerkedhettek Zalaegerszeg okos várossá válásának tervezett és már megvalósult lépéseivel, valamint a bankszektorban megjelenő újszerű, digitális trendekkel.
Ökoturisztikai vállalkozások újszerű segítése
2018. 04 23. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Ökoturisztikai vállalkozások újszerű segítése
ECOTOP 2 a címe annak az Interreg projektnek, amelynek egyik partnere a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A program célja a magyar-horvát határmenti régióban az ökoturizmus fejlesztése. A kamara feladata ökoturisztikai témájú, online felületen zajló szimulációs játék, valamint üzleti terv készítő verseny lebonyolítása.
Üzemet avattak
2018. 04 23. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Üzemet avattak
Új üzemet avattak szombaton Zalaegerszegen. A több mint 25 éves múltra visszatekintő műemlékjellegű nyílászárók, hagyományos bútorok és modern, innovatív belsőépítészeti termékek gyártásával foglalkozó BI'BOR-FA Bt. Zalaszentgrótról költözött a megyeszékhelyre.
Közelgő határidő
2018. 04 23. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Közelgő határidő
Több mint 2 milliószor léptek már be a Nemzeti Adó-és Vámhivatal e-Szja felületére az ügyfelek, hogy megnézzék bevallási tervezetüket. Közülük félmillióan módosítás nélkül, 120 ezren némi változtatással jóvá is hagyták a dokumentumot.
Ünnepeltek
2018. 04 23. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Ünnepeltek
Ünnepeltek a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék dolgozói. A rendezvényen elismerték a kiemelkedő munkát végzőket, s különdíjban részesítették az Űrhajós Bölcsődét. Ők 2017-től aktívan részt vesznek a megyeszékhely közösségi életében, jótékonysági programjaiban, s kiemelten támogatják a nehéz sorsú családokat.
Óvodába készülnek
2018. 04 23. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Óvodába készülnek
Még holnap lehet jelentkezni az önkormányzati fenntartású zalaegerszegi óvodákba. Ahhoz, hogy a gyermekek legalább napi négy órában valamelyik intézmény foglalkozásain részt vehessenek, augusztus 31-ig be kell tölteniük 3. életévüket.
Segítettek
2018. 04 23. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Segítettek
Segíts, hogy segíthessünk címmel jótékonysági koncertet rendeztek pénteken a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A rendhagyó esten a profik mellett autista fiatalok mutatták be tehetségüket. Az előadók a teljes bevételt a Boncodföldei Autisták Védőotthona javára ajánlották fel.
További hírek