Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Választás 2019
2019. 04 17. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Választás 2019
Az a Magyarország, amit Orbán Viktor épít összeférhetetlen az Európai Unióval és az európai alapszerződéssel - mondta Újhelyi István. Az MSZP EP-képviselője szerint, ha ez így folytatódik kisodródunk Európából. A tájékoztatón elhangzott: a Fidesz fél, ezért nem támogatja az Európai Csalás Elleni Hivatal és az Európai Ügyészség összehangolását. Ezzel veszélyezteti Magyarország EU-s fejlesztési forrásait - hangsúlyozta a politikus, aki problémaként említette még: egyre több vendégmunkás veszi el a magyarok munkahelyét. Az MSZP megfeszített munkával dolgozik azon, hogy minél többen aláírják az „Európában akarok maradni" nevű petíciójukat.
Beszámolt a Fidesz
2019. 04 17. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Beszámolt a Fidesz
Az idei költségvetés módosításáról, vezetői posztokról és kitüntető címekről döntöttek a legutóbbi közgyűlésen. A képviselők munkáját a Fidesz-KDNP sajtótájékoztatón értékelte.
Segítséget nyújt a város
2019. 04 17. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Segítséget nyújt a város
Mindszenty József 91 évvel ezelőtt, 1928-ban Franciaországból a városba telepítette a Notre Dame Női Kanonok és Tanítórendet. Zalaegerszeg közgyűlése múlt héten döntött úgy - ellenszavazat és tartózkodás nélkül, - hogy Pro Urbe kitüntető címmel ismeri el a rend működését. A város vezetése többek között ezért érzi kötelességének, hogy a párizsi Notre Dame katedrális felújításához az önkormányzat egymillió forint adományt ajánljon fel. Emellett ezúton is felhívják a figyelmet arra, hogy aki adakozni szeretne, az a megyeszékhely egyik közalapítványán keresztül teheti ezt meg - tájékoztatta Híradónkat Balaicz Zoltán polgármester.
Egészségnap
2019. 04 17. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Egészségnap
Egészségnapot tartottak ma a Járási Egészségfejlesztési Irodában. Itt a lakosságot többek között vércukor-, koleszterin-, vérnyomás-, és testzsír méréssel várták.
Ünnepi közlekedési rend
2019. 04 17. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Ünnepi közlekedési rend
Húsvétkor és a tavaszi szünetben változik a helyi, illetve a helyközi autóbuszok közlekedési rendje. A megnövekvő forgalom miatt a jegyeket érdemes elővételben, illetve a sorban állás elkerülése érdekében online megvásárolni. Április 18-án és 23-án a tavaszi szünet első és utolsó napján a tanítási szünetnek megfelelő menetrend lesz érvényben.
ZEN záró
2019. 04 17. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: ZEN záró
Folytatódtak a Zalaegerszegi Egyetemi Napok. Idén negyedik alkalommal fogott össze a BGE, a PTE és a Pannon Egyetem. A hétfőn kezdődött program zárónapján is kitettek magukért a szervezők.
Túra a Horhosok útján
2019. 04 17. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Túra a Horhosok útján
Teljesítmény- és vezetett túrát szervezett hétvégén a Horhosok útján a Zalai Tekergők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület. A hagyományteremtő céllal szervezett eseményre mintegy 60 érdeklődő jelentkezett.
Húsvét a csarnokban
2019. 04 17. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Húsvét a csarnokban
Nyuszisimogatóval és kézműves foglalkozásokkal várták a gyerekeket kedden a vásárcsarnokban. A hagyományos rendezvényen ezúttal 3 óvoda 7 csoportjából mintegy 170-en vettek részt.
Bővül a kerékpárút-hálózat
2019. 04 16. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Bővül a kerékpárút-hálózat
Új kerékpárutak épülnek a zalai megyeszékhelyen. Jelenleg több mint 400 millió forintból a nyugati nyomvonalat alakítják ki, ami a Teskánd-Bagod közötti utat a Platán sorral köti majd össze.
További hírek