Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Folytatódhat
2016. 08 26. péntek - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Folytatódhat
Egy új kormányzati döntésnek köszönhetően folytatódik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház korábban megkezdett beruházása. Állami forrásból most az országban több olyan kórházfejlesztés is befejeződhet, melyek valamilyen okból időközben félbemaradtak. A helyi egészségügyi intézményt érintő részletekről Vigh László országgyűlési képviselő tájékoztatta az újságírókat.
Lángra kaptak a bálák
2016. 08 26. péntek - 18:00 Zalaszentmihály
Híradó: Lángra kaptak a bálák
Mintegy ezer körbála kapott lángra péntek hajnalban egy zalaszentmihályi állattartó telepen. A tűz megfékezésére öt helyszínről, Zalaegerszegről, Keszthelyről, Körmendről, Lentiből és Pacsáról érkeztek tűzoltók. A fémszerkezetes mezőgazdasági tárolóból munkagépekkel mentették a bálákat, ám a takarmány jelentős része - közte a frissen aratott búza többsége - odaveszett. A károk felszámolása még a kora délutáni órákban is feladatot adott a lánglovagoknak. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt, és az állatállományt sem érte veszteség. Az anyagi kár mértéke akár a 10 millió forintot is elérheti.
Jókor jön a segítség
2016. 08 26. péntek - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Jókor jön a segítség
Korábban juthatnak hozzá a családi pótlékhoz Zalában is. Idén már augusztusban megérkezik az összes családtámogatási ellátás, így az iskolakezdés terheit kevésbé érzik meg a családok: a megyében mintegy 27 ezren örülhetnek az előrehozott utalásnak.
Mérkőznek a finomságok
2016. 08 26. péntek - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Mérkőznek a finomságok
Második alkalommal rendeznek Vadpörkölt és Borfesztivált Zalaegerszegen a jövő hét végén. Az eseménnyel a szervezők a zalai erdők természeti kincseit kívánják bemutatni. A rendezvényen kiemelt szerep jut majd a badacsonyi borvidéknek is.
Párbeszéd kell
2016. 08 26. péntek - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Párbeszéd kell
Egyre nagyobb károkat okoznak a vadak az ország termőterületein. A probléma évről-évre komoly feszültséget okoz a megyében is, a gazdák és a vadászok között. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara most az érintettekkel közösen szeretne megoldást találni.
Befejeződik
2016. 08 26. péntek - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Befejeződik
Végéhez közeledik a Rákóczi utcai felújítás. A rekonstrukció befejezéseként augusztus 30-a és szeptember 1-je között a legfelső aszfaltréteg is felkerül az érintett szakaszra. Az aszfaltozási munkák idején a csatlakozó utakat, teljes szélességében lezárják a gépjárműforgalom elől. A korlátozás a Rákóczi út felőli csomópontokban tervezett ütemben, körülbelül két órás időszakokban történik. A közlekedési nehézségekért az önkormányzat a lakosság türelmét és megértését kéri.
Készen állnak
2016. 08 26. péntek - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Készen állnak
Befejeződtek a nyári szünetre időzített felújítások a zalaegerszegi iskolákban. A munkálatok ezúttal 7 alapfokú oktatási intézményt érintettek. Az összköltség együttesen elérte a 20 millió forintot.
Új utakon
2016. 08 26. péntek - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Új utakon
Különleges erőnléti edzést tartott csütörtökön a Csácsbozsok-Nemesapáti SE utánpótlás csapata. A fiatalok- egy országjáró programnak köszönhetően - olyan speciális eszközöket ismerhettek meg, melyek által egyensúlyérzékük és koncentráló képességük egyaránt fejlődhet.
Az év jegyzője
2016. 08 25. csütörtök - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Az év jegyzője
Kovács Gábor az év jegyzője. Ezt a címet ma a városi önkormányzatok legnagyobb hagyománnyal bíró rendezvényén, a XXII. Városi Polgármesterek Randevúján vehette át. Egy országos szavazás alapján érdemelte ki ezt a díjat a zalaegerszegi szakember. A Szerencsen tartott esemény egyébként az elmúlt évek alatt, az önkormányzati vezetők és a kormány miniszterei, államtitkárai közötti eszmecsere hagyományos terepe lett.
Segítség a mindennapokban
2016. 08 25. csütörtök - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Segítség a mindennapokban
Szeptember 30-ig igényelhetnek autóvásárlási támogatást a fogyatékkal élők és családtagjaik. Kérelmüket a kormányhivatalok Szociális és Gyámügyi Osztályán adhatják le. A program célja, hogy az érintettek mindennapi életvitele, munkába járása könnyebbé váljon.
További hírek