Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Anyagi ösztönzés
2016. 08 30. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Anyagi ösztönzés
Akár 30 ezer forintot is kaphatnak azok a jól teljesítő diákok, akik valamelyik hiányszakma elsajátítása mellett határoztak. Az önkormányzat által biztosított szakképzési ösztöndíjakra szeptember 15-éig jelentkezhetnek az érintettek.
Gyógyító könyvek
2016. 08 30. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Gyógyító könyvek
Több, mint 5000 könyvet ajándékozott a Charity Shop Adományboltot működtető 7mérföld Közhasznú Nonprofit Kft. az olvasás gyógyít nevű program részeként. A köteteket - sajtótájékoztatóval egybekötve- a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Pszichiátriai osztályán adták át. Mint mondták, elsősorban azzal a szándékkal, hogy ily módon segítsenek a betegek amúgy is nehéz helyzetén.
Ütköztek
2016. 08 30. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Ütköztek
Személyautóval ütközött egy motoros a kora reggeli órákban az északi tehermentesítő úton. A rendelkezésre álló információk alapján a kétkerekű sofőrje a Stop táblát figyelmen kívül hagyva hajtott ki a Malom utcából. Az ütközést a gépkocsi vezetője már nem tudta elkerülni. A helyszínelés ideje alatt a forgalom egy sávra korlátozódott. Az anyagi károkon túl a motoron ülő férfi könnyebb sérüléseket szenvedett. Őt mentővel a zalaegerszegi kórházba szállították.
Kezdődik
2016. 08 30. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Kezdődik
Évadnyitó sajtótájékoztatót tartottak a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A következő esztendő programjait Majer Piroska és Flaisz Gergő ismertette. Bejelentették, hogy Karáth Anita vezetésével folytatódik az Egerszegi Páholy kulturális talk show.
Tarolt
2016. 08 30. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Tarolt
Jelentős terméskieséssel kell számolniuk azoknak, akik a diótermesztésből élnek, illetve abból egészítik ki bevételeiket. A tavaszi fagy ugyanis sok más gyümölccsel együtt ezekben az ültetvényekben is jelentős kárt okozott. Az összegzések szerint Zala megye több pontján a károk mértéke elérte a 100%-ot. Mindez - piacokon és boltokban egyaránt - a vásárlók számára kedvezőtlenül befolyásolja majd a vételárat.
Gólyavonulás
2016. 08 30. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Gólyavonulás
Elkezdődött a gólyák vonulása. A költözőmadarak augusztus közepén gyülekeznek és évről-évre huszadika körül útra is kelnek. Mintegy 15 százalékuk vonulás közben elpusztul: jellemzően áramütés következtében, de akad vonatgázolásos eset is. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet: a lakosság is segíthet a bajbajutott madaraknak.
Útlezárás
2016. 08 30. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Útlezárás
Szeptember 1-jén csütörtökön 00.00 órától városi rendezvény miatt lezárják a Széchenyi tér teljes és a Kossuth utca Petőfi utcáig tartó szakaszát. A Kisfaludy utcáról nem lehet a Kossuth utcára hajtani. A Petőfi utca irányába történő haladás az OTP Bank árkádján keresztül lehetséges. Az útzárat szeptember 5-én hétfő hajnali 04.00 órakor oldják fel. Megértésüket köszönjük!
Vadászati évadnyitó
2016. 08 29. hétfő - 18:00 Sohollár
Híradó: Vadászati évadnyitó
Huszonhatodik alkalommal tartottak vadászati évadnyitót Zala megyében. A rendezvénynek ezúttal is a sohollári völgy adott otthont. Az esemény évek óta a zalai erdők természeti értékeire, illetve a nimródok tevékenységére hívja fel a figyelmet.
Elköszönt
2016. 08 29. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Elköszönt
Gyülekezeti tagok, városvezetők, valamint a helyi vallási felekezetek lelkipásztorai búcsúztak a nyugdíjba vonuló Török Zoltántól vasárnap. A református lelkész az általa celebrált istentiszteleten azt ígérte, hogy visszavonulása ellenére nem szakad el a megyeszékhelytől.
Pogácsafesztivál
2016. 08 29. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Pogácsafesztivál
Negyedik alkalommal rendeztek pogácsafesztivált a bazitai városrészben szombaton. Az eseményen - a hagyományos sütőverseny mellett - kulturális és ifjúsági programok kínáltak kikapcsolódási lehetőséget. Így aki akart, ugrálóvárazhatott, díszmadarakban gyönyörködhetett vagy éppen humoros színpadi produkcióknak tapsolhatott.
További hírek