Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Felhívás
2016. 08 24. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Felhívás
Állami támogatás híján társadalmi összefogással szeretné megoldani a leromlott állapotú színészlakások felújítását Vigh László. Az országgyűlési képviselő vállalkozások és magánemberek segítségére egyaránt számít a jótékonysági akcióban: önzetlen felajánlók 16 lakás kifestését már vállalták is.
Gazdátlanok?
2016. 08 24. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Gazdátlanok?
Térdig érő fű, eldobált szemét, elhagyott autók - ez jellemzi már hosszú idő óta a volt Márka presszó mögötti parkolót, s a szomszédságában levő területet. Nem fizetőparkolóról van szó, ennek ellenére a környéken lakók úgy gondolják: a térség nagyobb figyelmet érdemel.
Kárt okozott
2016. 08 24. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Kárt okozott
Hátráltatja a mezőgazdasági munkákat az elmúlt hetek időjárása. A zalai gazdák azt mondják, a sok eső miatt még mindig nem tudnak dolgozni a földeken. Abban reménykednek, hogy ennek ellenére jó lesz a termés.
Pollentámadás
2016. 08 24. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Pollentámadás
A gazdáknak bosszúságot okozott a sok csapadék, ám az allergiások fellélegezhettek. A hidegfront és a nagy esőzés miatt ugyanis csökkent a parlagfű pollenkoncentrációja. A meleg és száraz idő viszont a következő napokban újra kedvez a parlagfű virágzásának.
Változtatás
2016. 08 24. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Változtatás
Átalakulnak a családi napközik januártól. A fenntartóknak augusztus végéig kell kérelmezniük az illetékes kormányhivataloknál azt, hogy a jövőben családi- vagy mini bölcsődeként kívánnak-e tovább működni. A változás után létrejövő intézmények támogatása 2017-től - gyermekenként - harminc százalékkal emelkedik.
Mesterkurzus
2016. 08 24. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Mesterkurzus
Tanulnak a mesterek. Ezen a héten a képzők képzői táboroznak a Kézművesek Házában. A programra az ország egész területéről érkeztek résztvevők, akik az itt megszerzett tudást később a népi játszóház vezetők tanfolyamán adják tovább.
Emléknap
2016. 08 23. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Emléknap
Kedden volt a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja. A nácizmus és a kommunizmus rémtetteire 2011 óta emlékeznek a földrészen. Az önkényuralmi rendszerek százmilliók - köztük több ezer zalai - haláláért felelősek.
Útfelújítás
2016. 08 23. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Útfelújítás
Jól haladnak az útfejlesztési munkálatokkal Zalaegerszegen. A beruházás 12 kilométer hosszan a belváros, a 74-es, valamint a 76-os főút egyes szakaszait érinti. A rekonstrukció részeként felújítják a csatornahálózatot és körforgalmat építenek.
Formaruha
2016. 08 23. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Formaruha
Hatályba lépett a dohánytermékek csomagolását is szabályozó kormányrendelet, melynek értelmében az új cigaretta- és cigarettadohány-termékek csak egységes formában kerülhetnek piacra. Az augusztus 20-ától hatályos szabályozás értelmében a csomagoláson nem tüntethető fel márkajelzés, illetve védjegy.
Jótékonysági lecsónap
2016. 08 23. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Jótékonysági lecsónap
Kerti bútorokat és játékokat vásárolnak abból az összegből a Zalaegerszegi Gyermekotthon vezetői, melyet az intézmény lakói kaptak az első jótékonysági lecsónap bevételeként. A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal hívta életre a rendezvényt, amelynek népszerűsége vitathatatlan volt.
További hírek