Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Emléknap
2016. 08 23. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Emléknap
Kedden volt a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja. A nácizmus és a kommunizmus rémtetteire 2011 óta emlékeznek a földrészen. Az önkényuralmi rendszerek százmilliók - köztük több ezer zalai - haláláért felelősek.
Útfelújítás
2016. 08 23. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Útfelújítás
Jól haladnak az útfejlesztési munkálatokkal Zalaegerszegen. A beruházás 12 kilométer hosszan a belváros, a 74-es, valamint a 76-os főút egyes szakaszait érinti. A rekonstrukció részeként felújítják a csatornahálózatot és körforgalmat építenek.
Formaruha
2016. 08 23. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Formaruha
Hatályba lépett a dohánytermékek csomagolását is szabályozó kormányrendelet, melynek értelmében az új cigaretta- és cigarettadohány-termékek csak egységes formában kerülhetnek piacra. Az augusztus 20-ától hatályos szabályozás értelmében a csomagoláson nem tüntethető fel márkajelzés, illetve védjegy.
Jótékonysági lecsónap
2016. 08 23. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Jótékonysági lecsónap
Kerti bútorokat és játékokat vásárolnak abból az összegből a Zalaegerszegi Gyermekotthon vezetői, melyet az intézmény lakói kaptak az első jótékonysági lecsónap bevételeként. A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal hívta életre a rendezvényt, amelynek népszerűsége vitathatatlan volt.
Díszpolgárok Bora
2016. 08 23. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Díszpolgárok Bora
Idén is megválasztják a Díszpolgárok Borát a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztiválon. A megmérettetésre augusztus 25-től lehet nevezni. A jelentkezőknek egy fajtából 2 üveggel kell leadniuk. Ekkor fel kell tüntetniük a borászat és a termelő nevét, elérhetőségét, a bor fajtáját és évjárat. A mintákat szeptember 2-áig a Piccolo étteremben fogadják. Az eredményhirdetést szeptember 3-án, szombaton este fél 8-kor, a Széchenyi téri Nagyszínpadnál tartják.
Makettek
2016. 08 23. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Makettek
Nemzetközi makett versenynek és kiállításnak adott helyet Zalaegerszeg. A rendezvényre ezúttal mintegy 300 alkotás érkezett. A páncélos harci járművek és repülők mellett idén a Star wars trilógiához kapcsolódó tárgyakat is láthatták az érdeklődők.
Kezdődik
2016. 08 23. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Kezdődik
Szélesebb repertoár és több bemutató. Egyebek mellett ez jellemzi a Griff Bábszínház legújabb évadát. Az idény szeptemberben három új darabbal kezdődik.
Az államalapítást ünnepelték
2016. 08 22. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Az államalapítást ünnepelték
Több helyszínen ünnepelték az államalapítást pénteken és szombaton Zalaegerszegen. Az előestén - a hagyományoknak megfelelően - ezúttal is a csácsi Szent István szobornál gyűltek össze az emlékezők. A programok augusztus 20-án szentmisével és kenyérszenteléssel folytatódtak.
Kenyérfesztivál
2016. 08 22. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Kenyérfesztivál
A szentmisét követően az ünnepi programok a Göcseji Falumúzeumban folytatódtak, ahol a hagyományokhoz híven kenyérfesztivál várta az érdeklődőket. Itt a vidám családi programok mellett felszelték a zalai magyarok kenyerét is.
Emlékkő
2016. 08 22. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Emlékkő
Az államalapításról Zalaegerszeg valamennyi városrészében megemlékeztek, így Andráshidán is, ahol Szent István királyunk tiszteletére húsz évvel ezelőtt avattak kőszobrot. A jubileum alkalmában ünnepségre hívta az érdeklődőket a településrész önkormányzata és a Keresztury VMK. A programon Balaicz Zoltán polgármester is részt vett.
További hírek