Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Az év jegyzője
2016. 08 25. csütörtök - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Az év jegyzője
Kovács Gábor az év jegyzője. Ezt a címet ma a városi önkormányzatok legnagyobb hagyománnyal bíró rendezvényén, a XXII. Városi Polgármesterek Randevúján vehette át. Egy országos szavazás alapján érdemelte ki ezt a díjat a zalaegerszegi szakember. A Szerencsen tartott esemény egyébként az elmúlt évek alatt, az önkormányzati vezetők és a kormány miniszterei, államtitkárai közötti eszmecsere hagyományos terepe lett.
Segítség a mindennapokban
2016. 08 25. csütörtök - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Segítség a mindennapokban
Szeptember 30-ig igényelhetnek autóvásárlási támogatást a fogyatékkal élők és családtagjaik. Kérelmüket a kormányhivatalok Szociális és Gyámügyi Osztályán adhatják le. A program célja, hogy az érintettek mindennapi életvitele, munkába járása könnyebbé váljon.
Határidő
2016. 08 25. csütörtök - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Határidő
Elkezdte az étkezési díjak beszedését a Zalaegerszegi Gazdasági Ellátó Szervezet. 2014 szeptemberétől előre fizetéses rendszer alapján dolgozik a szolgáltató. Fontos az időpont betartása, mivel a 2013 óta működő lehúzható "chip"-es étkezési kártya csak befizetéssel érvényesíthető.
Szüretelhetünk
2016. 08 25. csütörtök - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Szüretelhetünk
Nem számítanak jelentősen kevesebb szőlőtermésre a zalai borászok, mint az elmúlt években. Az idei nyár csapadékos, gyakran jégesős időjárása az ország több területén hatalmas károkat okozott - a zalai borvidék nagy része azonban megúszta a pusztítást.
Hosszabbítanak
2016. 08 25. csütörtök - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Hosszabbítanak
Már a tanévkezdést megelőzően is lehet használni a szeptemberi helyközi bérleteket. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntésének köszönhetően a vasúti és az autóbuszos dolgozói, illetve tanulói havibérletek érvényességi ideje három nappal nő. Így azokat augusztus 29-én 0 órától elfogadják a GYSEV, a MÁV-START és a Volánok járatain.
Felszámolták
2016. 08 25. csütörtök - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Felszámolták
Szelektív hulladékgyűjtő helyet számolt fel az önkormányzat Csácsbozsokon. A környéken élők szerint a konténerek körüli állapot már elfogadhatatlan volt. A lakók között akadt, aki a kialakult helyzet miatt a patkányok megjelenésétől tartott.
"Házirend"
2016. 08 25. csütörtök - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó:
Mobiltelefon, sapka, enni- és innivaló. Hétköznapi dolgok, melyek nem illenek egy bírósági tárgyalóterembe. Érdemes ezekről tájékozódni, ugyanis a tárgyalótermi viselkedésnek is vannak szabályai.
Félbeszakadt
2016. 08 25. csütörtök - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Félbeszakadt
Szerdán rendezték meg az NB II-es labdarúgó bajnokság 6. fordulóját. A ZTE a Cegléd csapatát fogadta. Azonban a világító berendezések meghibásodása miatt a mérkőzés mindössze 45 percig tartott.
Felhívás
2016. 08 24. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Felhívás
Állami támogatás híján társadalmi összefogással szeretné megoldani a leromlott állapotú színészlakások felújítását Vigh László. Az országgyűlési képviselő vállalkozások és magánemberek segítségére egyaránt számít a jótékonysági akcióban: önzetlen felajánlók 16 lakás kifestését már vállalták is.
Gazdátlanok?
2016. 08 24. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Gazdátlanok?
Térdig érő fű, eldobált szemét, elhagyott autók - ez jellemzi már hosszú idő óta a volt Márka presszó mögötti parkolót, s a szomszédságában levő területet. Nem fizetőparkolóról van szó, ennek ellenére a környéken lakók úgy gondolják: a térség nagyobb figyelmet érdemel.
További hírek