Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Kamarai hozzájárulás
2018. 03 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Kamarai hozzájárulás
2012 január 1-ével változott a kamarai törvény. Eszerint valamennyi gazdálkodó szervezet, amelynek a főtevékenysége nem az agráriumhoz kötődik, köteles regisztrálni magát a helyileg illetékes Kereskedelmi és Iparkamaránál. Ezt minden vállalkozásnak csak egyszer kell megtennie. Ez a törvény bevezette az ún. kamarai hozzájárulást, amelynek fizetési határideje minden év március 31-e.
Energiahatékonyságról már az iskolákban
2018. 03 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Energiahatékonyságról már az iskolákban
A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány az elmúlt években már több alkalommal részese volt ún. energiahatékonyságot segítő programoknak. A jelenlegi uniós finanszírozási ciklusban két projektben is érdekelt a szervezet. Az egyik egy magyar-horvát projekt, a másik egy nagyobb nemzetközi együttműködés. Mindkettőben a fő cél, hogy az iskolai oktatás szintjére vigyék az energiahatékonyság szakmai tudnivalóit.
Programokkal segítik a kisvállalkozásokat
2018. 03 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Programokkal segítik a kisvállalkozásokat
A KISOSZ életében idén talán az az egyik legnagyobb változás, hogy irodájukkal a tavaszi hónapokban új helyre költöznek. A zalaegerszegi Mártírok út és Eötvös utca sarkán lévő, meglehetősen rossz állapotú ingatlanjukat eladták. A költözés nem akadálya annak, hogy a szervezet aktív résztvevője legyen különböző programoknak. Együttműködő partnerei a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumnak, ahol a mikrovállalkozói csoportban vesznek részt, tagjai a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságnak, ahol a szakképzéssel foglalkoznak.
Népszerű a zalaegerszegi piac
2018. 03 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Népszerű a zalaegerszegi piac
A Vásárcsarnok Gazdálkodási Szervezet, mint önkormányzati intézmény az üzemeltetője a zalaegerszegi piacnak, vásárcsarnoknak, országos vásárnak. Az évek óta változatlan helypénzek módosításáról, emeléséről tavaly év végén döntött a közgyűlés. Az üzemeltetői tapasztalatok azt mutatják, hogy nem állt meg az iparcikk kereskedők fogyása, amely elsősorban a generációváltás következménye, ugyanakkor növekedett az élelmiszer árusok száma, és stabilizálódni látszik az országos vásárra kirakodók köre is.
A világháló aktív jelenlétet kíván
2018. 03 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: A világháló aktív jelenlétet kíván
Társadalmi szerepvállalás keretében indította el a Google 2017 áprilisában az ingyenesen látogatható Google Digital Workshop országos előadás sorozatát. Emellett létrehozott egy ugyancsak ingyenes, internetes oktatási platformot, ahol napjaink digitális eszközeinek használatát mutatja be videoleckék formájában. A cél nem más, minthogy a mikro- és kisvállalkozások tulajdonosaival megismertessék azokat digitális módszertanokat, amellyel vállalkozásuk sikeresebb lehetnek az interneten is. A tréning iránt nemcsak Zalaegerszegen nagy az érdeklődés.
Példamutatás
2018. 03 19. hétfő - 18:00 Bak
Híradó: Példamutatás
Bővítené Nevelőszülői Hálózatát a megyei Gyermekvédelmi Központ. Az országos átlaghoz képest Zalában alacsony a létszám, ezért kiemelt figyelmet fordítanak a toborzásra. Főként olyanokra lenne szükség, akik a három éves kor alatti gyermekek nevelését is vállalnák.
Határidő
2018. 03 19. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Határidő
Ma éjfélig kérhetik a személyi jövedelemadó tervezet postázását az ügyfélkapuval nem rendelkezők. A hatóság felhívja a figyelmet: az adózó felelőssége és érdeke, hogy a kimutatásából nem maradjon ki semmi. Március 19-e után a tervezet már csak személyesen kérhető a NAV ügyfélszolgálatain vagy ügyfélkapunyitás után bármikor hozzáférhető elektronikusan is.
Oltottak
2018. 03 19. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Oltottak
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony Napja. Mint a nevében is szerepel, ez a nap a legalkalmasabb a gyümölcsfák oltására. A zalaegerszegi skanzenben szakemberek segítettek felkészülni a feladatra. A rendezvényen elhangzott: még mindig az oltás a legeredményesebb módszere a régi, nemes gyümölcsfajták megmentésének.
Világnapot ünnepeltek
2018. 03 19. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Világnapot ünnepeltek
Csaknem 80 millió nő mindennapjait, szexuális életét keseríti meg világszerte az endometriózis. A betegség világnapja alkalmából hétvégén Zalaegerszegen szervezett programot az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány.
Honvédek a páston
2018. 03 19. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Honvédek a páston
"Honvédek a páston, vívók a csatatéren címmel" címmel nyílt kiállítás Zalaegerszegen a Gönczi Galériában. Ezzel a tárlattal a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulójára emlékeznek, a relikviákat április közepéig nézhetik meg a látogatók.
További hírek