Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Zajlanak a szóbelik
2019. 06 18. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Zajlanak a szóbelik
Hétfőn elkezdődtek a szóbeli érettségik. A középszintű vizsgákat június 17. és 28. között, a szervező középiskolákban és a kormányhivatalokban tartják. A bizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a diákok valamennyi eredményét. Idén Zalaegerszegen összesen 594 diák ad számot tudásáról.
Újra Restart
2019. 06 18. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Újra Restart
Tovább bővül a Restart Fesztivál. A különleges, sportos rendezvényekre építő programsorozat az elmúlt két évben országos, sőt, nemzetközi jelentőségű rendezvénnyé nőtte ki magát. Egyre nagyobb számban érkeznek résztvevők. A részletes kínálatról hétfőn tájékoztatták az újságírókat.
Amerikai önkéntesek Zalában
2019. 06 18. kedd - 18:00 Teskánd
Híradó: Amerikai önkéntesek Zalában
Önkéntes amerikai egyetemisták tanítják az angolt Zalában. A fiatalok ezúttal négy hétre költöztek Magyarországra, hogy hozzájáruljanak az óvodások, iskolások és felnőttek nyelvtudásának elmélyítéséhez. A hét éve tartó kapcsolat sikere töretlen.
Vandalizmus
2019. 06 18. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Vandalizmus
Természetkárosítást követtek el azok az elkövetők, akik a napokban különböző tárgyakkal torlaszolták el a gyurgyalagok fészkeit a Zalaegerszeghez közeli Bezeréden. A fokozottan védett madarak eszmei értéke ugyanis 100 ezer forint.
Antal-napi búcsú
2019. 06 18. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Antal-napi búcsú
Antal-napi búcsút tartottak a hétvégén Jánkahegyen. Az egerszegi hívek a páduai szent tiszteletére már több mint két évtizede jönnek össze. A ferences rendi szerzetes és prédikátor életéről Kercza Csaba - Asztrik atya -, a Jézus Szíve Ferences Plébánia lelkésze emlékezett meg és celebrált szentmisét. A helyiek - a hagyomány szerint - egyszer egy jégveréskor kérték Szent Antal segítségét, s neki köszönhetően ezeket a szőlőhegyeket elkerülte a zivatar. Az istentiszteletnek helyet adó stációkat Hadnagy György Pro Urbe-díjas iparművész készítette. A kápolnát 1996-ban az itt élő földtulajdonosok, az önkormányzat és a Mária Magdolna Plébánia támogatásával építették. A településrészen jelenleg 1500-an laknak, s egyre népszerűbb a pincetulajdonosok körében is. '45
Kovácsok Gébárton
2019. 06 18. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Kovácsok Gébárton
Kovácsművészeti szaktábort rendeznek ezen a héten Gébárton. A Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Magyarországi Kovácsmíves Céh ötödik alkalommal hirdette meg programját, melyre az ország egész területéről érkeztek résztvevők. A foglalkozásokat idén is Takáts Zoltán kovácsmester vezeti, neki két oktató segít.
Közérdekű felhívás
2019. 06 18. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Közérdekű felhívás
Megkezdődött a Mátyás király utca burkolatának átépítése. Az 1,7 milliárd forintos "Infrastrukturális fejlesztések Zalaegerszegen" projekt keretében zajló felújítás miatt mától ebben az utcában nem lehet parkolni. A munkálatok előreláthatóan augusztus végéig tartanak. A kivitelezők arra kérik a lakókat és az arra közlekedőket, hogy a nyár folyamán a környező mellékutcákban oldják meg a parkolást.
Különleges pályabejárás
2019. 06 17. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Különleges pályabejárás
Különleges, kerékpáros pályabejárásra invitálta a térség lakóit a zalaegerszegi ZalaZone Járműipari Tesztpálya miniszteri biztosa. Vigh László a már elkészült öt pályaelemen kalauzolta végig a résztvevőket, így mutatva be az egyedülálló objektum működését.
Megemlékeztek
2019. 06 17. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Megemlékeztek
Megemlékezést tartottak vasárnap este a Zalaegerszegi Jégcsarnoknál. A megjelentek a Zalai Titánok Jégkorong Kft. ügyvezetője, a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány alapítója -kuratórium elnöke tiszteletére gyűltek össze. Neubauer Tibor szombaton hunyt el tragikus körülmények között. A 45 éves üzletember a gazdasági élet fontos szereplőjeként, és jótékonysági akciók kezdeményezőjeként is ismert volt. Mindemellett karizmatikus egyéniségének köszönhetően indult fejlődésnek a jégkorong a zalai megyeszékhelyen.
Családi vakáció
2019. 06 17. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Családi vakáció
Harmadszor szervezte meg Vakáció nevű programját a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ szombaton. Az érdeklődők az Apáczai Művelődési Központ mögötti területen válogathattak a kínálatból. A jól megszokott kézműves foglalkozások mellett zenés műsorral és bemutatókkal várták a résztvevőket.
További hírek