Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Kisinas tábor
2019. 07 15. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Kisinas tábor
Ötödik éve szervezi a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kisinas tábort, elsősorban a hetedik osztályt már elvégző diákoknak. A program ötlete pályaorientációs üzemlátogatások során született, akkor ugyanis csak egy-két szakma bemutatására van idő, az öt napos tábor alatt viszont sokkal több mindent megismerhetnek a résztvevők. Június második felében Nagykanizsán és Zalaegerszegen indítottak egy-egy csoportot.
Korszerűsödő eszközpark
2019. 07 15. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Korszerűsödő eszközpark
Új csatornamosó gépjárműveket vásárolt a Zalavíz Zrt. Az elmúlt években – elsősorban a szolgáltatási terület növekedése miatt – jelentősen bővült az a szennyvízhálózat, amelyről a Társaságnak gondoskodnia kell. A régi gépek életkora jócskán meghaladta a 15 évet, megfelelő működésükre egyre többet kellett költeni. A szolgáltatás színvonala és biztonsága indokolta az eszközbeszerzést.
Díj és generációváltás
2019. 07 15. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Díj és generációváltás
Zala Megyei Fogyasztókért címet kapott a Zala Herba Kft. A vásárlói vélemények alapján elnyerhető elismerés sajátossága, hogy arra a vállalkozásokat valóban a fogyasztók jelölik. A megyei napilap közreműködésével lebonyolított szavazás során idén a legtöbb voksot begyűjtők között volt a megyeszékhelyi cég is. Az elismerés mögött egy olyan családi vállalkozás áll, amelyben tudatosan és lépésről lépésre valósul meg a generációváltás.
Eredményes volt a gazdálkodás
2019. 07 15. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Eredményes volt a gazdálkodás
Sikeres évet zárt a LÉSZ Kft. 2018-ban. Nőtt az árbevétele, az üzemi eredménye is meghaladta a 20 millió Ft-ot. A növekedés egyik fő oka, hogy a lakásbérleti díjjal tartozók közül egyre többen rendezték a hátralékaikat, pozitív irányba változott a fizetési hajlandóság, és eredményesek voltak a végrehajtásokat követő letiltások. A társasház-kezelés területén is kapott a cég újabb megbízásokat, Lentiben és Gellénházán évek óta végzik ezt a szolgáltatás, de már Hévízről is érkezett hozzájuk megkeresés. Az önkormányzati cégnél saját erőből évről évre megvalósítanak valamilyen fejlesztést.
A gazdasági és a szakmai mérleg is pozitív
2019. 07 15. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: A gazdasági és a szakmai mérleg is pozitív
A május végi közgyűlésen tárgyalta és fogadta el az önkormányzat a városi tulajdonú társaságok beszámolóit, és határozta meg az idei évre szóló üzleti tervek főbb számait. Az önkormányzati ingatlanok értékesítésével, hasznosításával, a befektetés-ösztönző program működtetésével és projektmenedzsmenti feladatok ellátásával foglalkozó Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. gazdaságilag és szakmailag is eredményes évet zárt 2018-ban.
Ivóvízhálózat-rekonstrukció
2019. 07 15. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Ivóvízhálózat-rekonstrukció
Ivóvíz-rekonstrukciós munkák kezdődtek ma Zalaegerszegen, az Október 6. tér - a Batthyány Lajos - a Kaszaházi - és a Ságodi út nyomvonalon. Az 50-100 méteres szakaszos munkavégzések mellett október közepéig félpályás lezárások várhatóak. A beruházás ideje alatt a forgalom jelzőlámpákkal, egy sávon biztosított lesz. Az illetékesek ezúton kérik a lakosság megértését és türelmét.
Kerékpáros fogadóóra
2019. 07 15. hétfő - 18:00 Babosdöbréte
Híradó: Kerékpáros fogadóóra
Ismét kerékpáros választókerületi fogadóórát tartott Vigh László. A három éve életre hívott programon megtekinti az általa képviselt településeket, valamint felméri az igényeket. Most Babosdöbréte volt a célállomás.
Külhoni diákok táboroznak
2019. 07 15. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Külhoni diákok táboroznak
A Kárpát-medence különböző területeiről érkeztek gyerekek Zalaegerszegre. Hetedik alkalommal szerveztek tábort számukra. Idén Nyárádszeredáról, Marosvásárhelyről, Barótról és Beregszászról jöttek a fiatalok, hogy ismerkedjenek Zalával és egymással.
Hagymásbab fesztivál
2019. 07 15. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Hagymásbab fesztivál
Ötödik alkalommal szervezték meg szombaton az Alsójánhakegyi sör-, virsli- és hagymásbab fesztivált. A kertvárosi rendezvényre messzebbről is érkeztek vendégek. Ezúttal új helyszínen, a Liszt iskolában állították fel a pavilonokat.
Felvonulás kétkeréken
2019. 07 15. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Felvonulás kétkeréken
Motoros felvonulást tartottak hétvégén Páterdombon, amit a településrészi önkormányzat és a Kvártélyház Kft. szervezett. A hagyományteremtő felhívásra több, mint 40 kétkerekűvel érkeztek.
További hírek