Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Ideje gondolkodnunk a csapadékvíz hasznosításán
2019. 05 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Ideje gondolkodnunk a csapadékvíz hasznosításán
Az éghajlatváltozásnak sokféle jele van. Közülük az egyik, hogy egyre gyakoribbak a heves záporok, amikor rövid idő alatt nagy mennyiségű eső esik, és képes kárt okozni. Ha Zalaegerszegre 60 mm csapadék hull – erre volt már példa -, az azt jelenti, hogy a városra 6 millió köbméter víz zúdul. Ez a mennyiség a megyeszékhely éves vízfogyasztásának a duplája. Ennyi vízzel 2700 versenyuszodai medence tölthető fel. Az esővíz egy része ugyan beszivárog a talajban, más része a csapadékvíz hálózaton folyik el. Mindannyiunk érdeke, hogy tudatosabban használjuk az esővizet.
Fejlődési irányok a Zalaco-nál
2019. 05 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Fejlődési irányok a Zalaco-nál
Sopron, Ajka, Zalaszentgrót, Zalaegerszeg, Komló. Ezek azok a városok, amelyekben a Zalaco Sütőipari Zrt-nek üzemei működnek, emellett számos településen vannak szaküzletei. Zalaegerszegen négy éve épített a vállalat egy új üzemcsarnokot az Északi Ipari Parkban. Tavaly további beruházásról döntöttek, amelynek keretében a vállalat több mint négymilliárdos fejlesztésbe, és újabb építkezésbe kezdett. Az összességében 1000 főt foglalkoztató cég a jövőben is a folyamatos növekedést tűzte ki célul, de nemcsak ebből a szempontból emelkedik ki a piaci versenytársai közül.
Mindenkinek tanulni kell az adatvédelmet
2019. 05 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Mindenkinek tanulni kell az adatvédelmet
Egy éve már, hogy alkalmazni kell Magyarországon is az Európai Unió adatvédelemre vonatkozó jogszabályát. A GDPR bevezetését megelőző időszakban a vállalkozások azon igyekeztek, hogy minél előbb megfeleljenek az előírásoknak. Az elmúlt egy évben az adatvédelem iránti figyelem csökkenését tapasztalták a szakemberek. A nem megfelelő adatkezelés miatt kezdeményezett eddigi eljárások során megállapított pénzbüntetések között volt fél milliós, de 11 millió forintos bírságot is kiszabott már a Nemzeti Adatvédelmi Hivatal.
Vendéglátóhelyek minősítése
2019. 05 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Vendéglátóhelyek minősítése
Idén is lehet jelentkezni a kamarai védnöki tábláért, amely a Balaton kiemelt üdülőkörzetében működő vendéglátóhelyek minősítésére hivatott. A szempontrendszert gyakorló szakemberek dolgozták ki, ennek kell megfelelnie a táblára pályázó üzleteknek.
Sok a nézelődő, de kevés a vásárló
2019. 05 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Sok a nézelődő, de kevés a vásárló
Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Pálinka és Mangalica Majális a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület. A kétnapos, és a látogatóknak ingyenes rendezvény megszervezése azonban sok munkával és még több költséggel jár, mert végső soron, semmi sincs ingyen. Az egyesület elnökét a tapasztalatokról kérdeztük.
Felavatták
2019. 05 20. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Felavatták
Ünnepélyesen felavatták a zalaegerszegi ZALA Zone Járműipari Tesztpálya első ütemét. A rendezvényen a miniszterelnök arról beszélt, hogy a fejlesztés felhelyezi a megyeszékhelyet az európai járműgyártás térképére. Orbán Viktor emellett kiemelte: amennyiben a jelenleginél kedvezőbb folyamatok indulnak el Európában, annak Magyarország gazdasági szempontból csak nyertese lehet.
Pályabejárás
2019. 05 20. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Pályabejárás
Az ünnepélyes avatás után délután szakmai bemutatót és pályabejárást tartottak a zalaegerszegi járműipari tesztpályán. A program részeként együttműködési megállapodást kötött egymással a ZalaZone és az az osztrák cég, amely az elsők között jelezte tesztelési igényét a létesítményben.
Választás 2019
2019. 05 20. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Választás 2019
A szennyező fizessen! címmel tartott sajtótájékoztatót az LMP. A párt szerint az EP-választások tétje soha nem volt még ilyen nagy. Ez ugyanis az utolsó alkalom, hogy olyanokra bízzák az emberek a döntést, akik hajlandóak a klímaváltozás hatásaival foglalkozni és cselekedni is. Kanász-Nagy Máté, az LMP Országos Elnökségének titkára és Ungár Péter, országgyűlési képviselő fórumukon elmondták: a környezet megóvása érdekében szemléletváltásra van szükség. Álláspontjuk szerint ezentúl a vállalatoknak kell megfizetniük azokat a költségeket, amit a tevékenységük okozta károk felszámolása vált ki.
Választás 2019
2019. 05 20. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Választás 2019
A Fidesz-KDNP nemcsak átveri Magyarországot, de hozzájárul egy tervezett lakosságcsere létrehozásához - hangzott el a Jobbik mai sajtótájékoztatóján. A párt szerint a kormány ugyanis tudatosan engedi több, mint 100 ezer úgynevezett "migránsmunkás" betelepítését, akik végül olyan ágazatokban dolgoznak, ahol lenne magyar munkavállaló is, csak drágábban. Benke Richárd hozzátette: az utóbbi néhány évben a vendégmunkások aránya Zala megyében is jelentősen megnőtt.
Baleset
2019. 05 20. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Baleset
Személyi sérüléssel járó baleset történt ma reggel Zalaegerszegen. A Kossuth utca 32 előtt egy személygépkocsi két embert gázolt el. Értesüléseink szerint mindketten végtagsérülést, illetve agyrázkódást szenvedtek el.
További hírek