Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Megújul
2017. 02 21. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Megújul
Megújul a zalaegerszegi Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum. Minderre hatvan millió forint áll rendelkezésre, amit az Erőforrások Fejlesztési Operatív Program pályázata biztosít. Ebből a pénzből az intézmény a felújítási munkálatok mellett az eszközbeszerzésre is költ.
Kapszulás vizsgálat
2017. 02 21. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Kapszulás vizsgálat
Új, fájdalommentes módszerrel vizsgálják a vékonybél ismeretlen eredetű vérzéseit a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban. Ezt az eljárást - melynek lényege, hogy egy kapszulába épített kamera segíti a diagnosztizálást-, tavaly novemberben vezette be az intézmény.
Pályázati segítség
2017. 02 21. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Pályázati segítség
Március 1-től lehet benyújtani az idei fiatal gazda pályázatokat. Az elnyerhető összeg ebben az évben sem változott, a feltételeken azonban módosítottak.
Kincskeresők
2017. 02 21. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Kincskeresők
A Göcseji Falumúzeum adott otthont ma a "Zalai Kincskeresők" vetélkedő megyei döntőjének. A programot a Zala Megyei Önkormányzat és a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Bizottsága közösen szervezte. Az utolsó fordulóban 24 csapat mérte össze tudását.
Vetítenek
2017. 02 21. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Vetítenek
Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása kapta a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat a Berlini Filmfesztiválon. A nemzetközi sikereket elérő magyar alkotásokra az átlagosnál többen kíváncsiak Zalaegerszegen is. A művészfilmeket bemutató Art moziban ilyenkor többszörösére ugrik a nézőszám.
Farsangoltak
2017. 02 21. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Farsangoltak
Hagyományos farsangi mulatságát tartotta tegnap a landorhegyi Nefelejcs Nyugdíjasklub. A Keresztury VMK-ban rendezett eseményre a botfai időseket is meghívták. A vendéglátók elsőként dallal köszöntötték társaikat, majd vidám jeleneteteket adtak elő, melyben pellengérre állították a házasságot. Ezt követően felidézték a farsangi hagyományokat, majd egy jókedvű vacsorával zárták a napot.
Emléktorna
2017. 02 21. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Emléktorna
Bolemányi Jánosra, a ZTE volt kapusára emlékeztek egykori társai és tisztelői. Szombaton ötödik alkalommal rendezték meg az öregfiúk tornáját a Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnokban. A nevezési minimum korhatár 35 év volt. A csapatok Szombathelyről, Nagykanizsáról, Keszthelyről, Andráshidáról és Egerszegről érkeztek. A népszerű labdarúgó, - akinek meghatározó szerepe volt abban, hogy a ZTE 1972-ben élvonalba került -, 2010-ben hunyt el.
Teljesültek az adóbevételek
2017. 02 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Teljesültek az adóbevételek
Az önkormányzatok saját bevételei között a legnagyobb tételt a helyi adók jelentik. Iparűzési-, építmény-, gépjárműadó, talajterhelési díj, idegenforgalmi és kommunális adó. Zalaegerszegen ezeket fizetik a vállalkozások és magánszemélyek. A tavalyi adóbevételek tervezése – a már ismert tényadatok alapján – meglehetősen pontosra sikerült.
Jól fogynak az ipari telkek
2017. 02 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Jól fogynak az ipari telkek
A 2008-as gazdasági válság következtében megtorpantak a beruházások Zalaegerszegen is, ami abban is megmutatkozott, hogy megálltak az önkormányzat tulajdonában lévő, ipari célokat szolgáló telekvásárlások. A válság elmúltával egypár évnek el kellett telnie ahhoz, hogy élénküljön az érdeklődés, ami napjainkig is tart. Ezt segíti, hogy a megyeszékhely szabályozott keretek között nyújt kedvezményeket a fejlesztést tervező cégeknek.
További hírek