Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Fókuszban Zala megye gazdasága
2018. 11 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Fókuszban Zala megye gazdasága
Hetedik alkalommal jelentette meg a „TOP 100 Zala megye gazdasága” című kiadványt a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV Zala Megyei Adó-és Vámigazgatósága, és a Zalai Hírlap. Az adóhivatal már kiforrott gyakorlata szerint, a társasági adóbevallásokban szereplő adatokból készíti el elemzését. A színes oldalakon megjelenő tartalom, a számok, valós, tényeken alapuló képet adnak a megye gazdasági helyzetéről.
Tanműhelyek fejlesztése
2018. 11 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Tanműhelyek fejlesztése
Elsősorban a gépészeti szakképzést kiszolgáló tanműhelyek fejlesztési lehetőségeiről esett szó azon a rendezvényen, amelyen az ebben az iparágban tevékenykedő vállalkozások és a szakképzési centrumok képviselői vettek részt. A gazdaság szereplői jól felkészített munkaerőt szeretnének. Ennek egyik fontos feltétele, hogy a gyakorlati ismereteket adó tanműhelyekben korszerű eszközökkel találkozzanak a fiatalok. A kérdés csupán az, hogy a tanműhelyi fejlesztéseket az oktatási intézmények vagy a vállalkozások valósítsák meg.
Általános iskolások főzhettek
2018. 11 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Általános iskolások főzhettek
Közös főzésre hívta a Báthory Akadémia az érdeklődő hetedik, nyolcadik osztályosokat az intézmény tankonyhájába. A délutáni program során a végzős báthorys tanulókkal olyan őszi menüt készítettek, amelyben a sütőtök kapott főszerepet.
Projektmunkák bemutatása
2018. 11 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Projektmunkák bemutatása
A zalaegerszegi Csány László Szakgimnázium is részese annak az európai uniós támogatásból megvalósuló projektnek, amely – többek között – a piacképes ismeretek elsajátítását célozza. November elején, szakmai nap keretében, a diákok és tanárok alkotta két csoport mutatta be projektjeit az intézmény oktatóinak és tanulóinak.
Bemutatóteremmel ünnepeltek
2018. 11 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Bemutatóteremmel ünnepeltek
Családi vállalkozásként alakult 20 évvel ezelőtt az a zalaegerszegi betéti társaság, amely a bútoriparban kezdte meg tevékenységét. A céget az édesapa indította el, a saját házuk mögött kialakított kis üzemben, mindkét fia ott kezdett dolgozni. A vállalkozás ma már a Gazdaság utcában, közel 1000 négyzetméteren működik és 12 főt foglalkoztat. 15 éve vált tulajdonossá az asztalosnak tanuló kisebbik fiú, mert biztos volt abban, hogy a cégnek van jövője a bútoriparban.
Fiatalok estje
2018. 11 19. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Fiatalok estje
Idén is megrendezte hagyományos vacsoraestjét a FIDELITAS, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete. A rendezvényen részt vett Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, ahol a város vezetői mondtak köszöntőt.
Jogászanapot tartottak
2018. 11 19. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Jogászanapot tartottak
Szakmai napot tartott a Magyar Jogász Egylet Zala Megyei Szervezete. A találkozón egyebek mellett a közigazgatási bíráskodás aktualitásairól, valamint az öröklés jogi kérdéseiről halhattak előadást. Emellett a Széchényi és Zala című tanulmánykötet ismerhették meg a résztvevők.
Keménymag Zalaegerszegen
2018. 11 19. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Keménymag Zalaegerszegen
Az Echo Televízió Keménymag c. adásának szereplői jártak Zalaegerszegen a hétvégén. A jobboldali sajtó ifjú csapatával kötetlen beszélgetésen találkozhattak az érdeklődők.
Jubileum
2018. 11 19. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Jubileum
Fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte az Eötvös József Általános Iskola. Erre az alkalomra jubileumi műsorral készültek a diákok, ahol felelevenítették az egykori Népköztársaság úti iskola hangulatát.
Lilába öltöztek
2018. 11 19. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Lilába öltöztek
November 17-e a koraszülöttek világnapja. Zalaegerszegen látványflashmobbal és koncerttel tisztelegtek a koraszülött gyermekek és családjaik előtt. Magyarországon minden 11. gyermek idő előtt jön a világra. A rendezvény erre és a megelőzésre kívánták felhívni a figyelmet.
További hírek