Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Körbejárható lesz a Gébárti tó
2017. 05 22. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Körbejárható lesz a Gébárti tó
Zöld város kialakítása címen futnak azoknak a TOP projektek, amelynek keretében Zalaegerszeg önkormányzata a város különböző zöld felületeinek megújítására mintegy 982 millió forintos uniós támogatást költhet el. Ide tartozik a Vizslapark rekonstrukciója 232 millióért, a Zala-holtág revitalizációja 350 millióért, és a Gébárti tó környékének rekreációs, szabadidős használatát elősegítő infrastruktúra kialakítása 400 millióért. Kedvelt kirándulóhely és horgászparadicsom Gébárti tó, amelynek fejlesztése már régi terve a városnak. Az projekt várható eredménye azonban túlmutat a tó körbejárhatóságán.
Mikrohitelezés saját forrásból
2017. 05 22. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Mikrohitelezés saját forrásból
25 éve foglalkozik mikrohitelezéssel a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. Rajtuk keresztül azok a kis méretű vállalkozások jutottak forráshoz, akik a hagyományos banki hitelezések rendszerébe nem fértek be, sőt, manapság sem férnek be. Ugyanakkor e vállalkozói körnek is szüksége van pénzügyi segítségre ahhoz, hogy fejleszteni tudjon. Az Alapítvány május 10-én az ATM nemzetközi projektjének segítségével szervezett tájékoztatót, ahol ismertették a mikrohitelezés külföldi és hazai gyakorlatát, és bemutatták a ZMVA saját forrásaiból elindítani tervezett Fürgehitel konstrukciót.
Vízóra hitelesítés 8 évenként
2017. 05 22. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Vízóra hitelesítés 8 évenként
Duplájára emelkedett a vízórák élettartama, legalábbis abból a szempontból, hogy a felszerelésétől számított nyolc év után kell cserélni, vagy újra hitelesíteni. A változás következtében csökkennek mind a szolgáltatók, mind pedig a fogyasztók erre fordított költségei. Ez a döntés hatással van a vízórákkal, és azok hitelesítésével foglalkozó vállalkozásokra is.
Indul az allergiaszezon
2017. 05 22. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Indul az allergiaszezon
A civilizációs ártalmak nyomán napjainkban egyre növekszik az allergiások száma. A leggyakoribb a szénanátha, amit sok betegnél asztma bronchiale, azaz hörgőasztma is kísér. A betegségek minél gyorsabb kivizsgálása, a kezelések megkezdése gazdasági szempontból is fontos, hiszen nem mindegy, hogy a paciens mennyi időre esik ki az iskolából, a munkából, illetve mennyit költ a gyógyszerekre. A Léda Magánklinikán adottak a feltételek ahhoz, hogy rövid idő alatt, korszerű módszerekkel megtalálják az allergizáló okokat, és felmérjék a paciens állapotát. Akár étel allergiától, akár légúti allergiától szenved a beteg, a vele járó tünetek a paciens az általános közérzetére is hatással vannak.
Új helyre költözik a Windoor Kft.
2017. 05 22. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Új helyre költözik a Windoor Kft.
A zalaegerszegiek a mai napig elsősorban ÉDÁSZ irodaházként emlegetik azt az épületet, ami az Arany János utca és a Rákóczi út sarkán áll. Pedig hol van már az ÉDÁSZ… A három szintes épület a Windoor Kft. vásárolta meg. A cég kinőtte eddigi helyét, és a tervezett további bővüléshez nagyobb területre van szükségük. Az ingatlant 2016 tavaszán került a tulajdonukba.
Notebook-ot kapott a nyertes pályázó - Mérleg 2017-05-22
2017. 05 22. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Notebook-ot kapott a nyertes pályázó - Mérleg 2017-05-22
A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál működő Europe Direct iroda megbízást kapott arra, hogy az európai beruházási tervet Zala megyében népszerűsítse. Megvalósítható projektötleteket vártak a nyilvános pályázatukra, amelyet április végén értékeltek. A legjobb javaslatot adó pályázó jutalma egy notebook volt.
Villámcsődület
2017. 05 22. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Villámcsődület
Május 19-e a gyulladásos bélbetegségben szenvedők világnapja. Ez alkalomból villámcsődületeket tartottak az ország több pontján, így Zalaegerszegen is. A szervezők így kívánták felhívni a figyelmet az IBD elleni küzdelem fontosságára.
Fókuszban az állatok
2017. 05 22. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Fókuszban az állatok
Az egykori állatvásárok hangulata és a paraszti világ hagyományai elevenedtek meg a hétvégén a Göcseji Falumúzeum "Nálatok laknak- e állatok?" című programján. A családoknak - az őshonos magyar fajtákkal való ismerkedés mellett - kutyás bemutatók és zenés produkciók kínáltak kikapcsolódási lehetőséget.
Családi nap
2017. 05 22. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Családi nap
Családi napot szervezett a református és az evangélikus egyház a reformáció 500. évfordulója alkalmából a Keresztury VMK-ban. A színházi produkcióval és előadásokkal színesített programon Levente Péter szórakoztatta a kicsiket és a nagyokat.
Orgonamuzsika
2017. 05 22. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Orgonamuzsika
Szabadtéri orgonakoncertet tartottak hétvégén a Dísz téren. A hangszerek királynőjét ezúttal Dankos Attila szólaltatta meg. Előadását Fekete Melinda Zsófia szaxofonművész produkciója színesítette.
További hírek