Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Csak rajtunk múlik
2018. 10 16. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Csak rajtunk múlik
Az újraélesztés világnapja alkalmából különleges rendezvényt tartott a Zala Megyei Mentőszervezet Zalaegerszegen. A polgármesteri hivatal előtti téren az érdeklődők a hirtelen szívleállás bekövetkeztétől a segítség megérkezéséig követhették figyelemmel a mentésirányítás folyamatát.
Mozdulj a klímáért!
2018. 10 16. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Mozdulj a klímáért!
"Mozdulj a klímáért!" Hatodik alkalommal hirdette meg felhívását ezzel a címmel a Magyar Éghajlatvédelmi Szövetség. A kampány idei célja, felhívni a figyelmet a helyi termékekre és a környezetkímélő közlekedésre. Ezért választották a mozgalom két szimbólumává az almát és a biciklit. A kampányhoz a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola is csatlakozott.
Lezárult
2018. 10 16. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Lezárult
Véget ért a határon átnyúló RoboTech projekt. A mai zárókonferencián a 16 hónapos program partnerei vettek részt, akik összegezték az új technológiák elsajátításával kapcsolatos tapasztalataikat.
Pszichorehabilitációs park
2018. 10 16. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Pszichorehabilitációs park
Pszichorehabilitációs parkot építenek a Zala Megyei Szent Rafael Kórház pózvai telephelyén. A Pszichiátriai Osztály épülete előtti terület kialakítását a MOL Zöldövezet Program és az Ökotárs Alapítvány nyertes pályázataiból finanszírozzák.
Kortanúkat keresnek
2018. 10 16. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Kortanúkat keresnek
Az ötvenes évek Zalaegerszegéről forgatja következő dokumentumfilmjét Kinyó Ferenczy Tamás. A rendező ehhez a lakosság segítségét kéri. A megye múltjának feltárásával is foglalkozó producer a Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című közéleti magazinjában elmondta: olyan kortanúk jelentkezését várja, akik ismerték, vagy hiteles forrásokkal rendelkeznek a korszak emblematikus helyi alakjairól.
Hagyományt ápolnának
2018. 10 16. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Hagyományt ápolnának
Megalakult a Zete 1920 Hagyományőrző Egyesület. Céljuk, hogy a klub időközben különvált szakosztályait összefogják, illetve azok egykori kiválóságainak méltó emléket állítsanak. Emellett az önkormányzattal is felvették a kapcsolatot, hogy felajánlják segítségüket a két év múlva esedékes centenáriumi ünnepség lebonyolításához.
Nőttek a helyi adóbevételek
2018. 10 15. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Nőttek a helyi adóbevételek
Közeleg az év vége, ilyenkor már vannak adatok arról, hogyan alakulnak a városban az adóbevételek. Iparűzési-, építmény-, kommunális, idegenforgalmi adó és a talajterhelési díj – ezeket fizetik az érintett adózók az önkormányzatnak. Ezek közül a legnagyobb tétel az iparűzési adó.
Távhőellátás és bio erőmű
2018. 10 15. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Távhőellátás és bio erőmű
2015-16-ban készült egy felmérés a megyeszékhely megújuló energiaforrásairól, hiszen a nem túl távol jövőben már számolni kell a fosszilis energiahordozó készletek kimerülésével, illetve azok árának növekedésével. A megújuló energiára alapuló távhő rendszer zalaegerszegi kiépítéséről a megvalósíthatósági tanulmányokat az ilyen jellegű innovációban már tapasztalt Zalavíz Zrt. készíttette el.
További hírek