Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Megnyílt
2018. 03 20. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Megnyílt
Megnyílt Zalaegerszegen a Burger King az egykori MOL kút helyén. A gyorséttermi lánc ezzel a 40. vendéglátóhelyet létesítette Magyarországon. A 450 millió forintos beruházást egy helyi vállalkozás, az Azori Alfa Ingatlanfejlesztő Kft. csaknem fél év alatt végezte el. Az éttermet üzemeltető Fusion Zrt. - ezzel a projekttel - 40 új munkahelyet hozott létre a zalai megyeszékhelyen.
Fejlesztenek
2018. 03 20. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Fejlesztenek
Komfortos környezetben várja az olvasókat év végén a megyei-, a városi- és az Apáczai könyvtár. A több milliós fejlesztéseket uniós támogatással valósítják meg. Ennek köszönhetően nemcsak a belső teret alakítják át, hanem tanulást segítő programokat is szerveznek.
Játszanak
2018. 03 20. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Játszanak
Gamer Expot tartanak hétvégén Zalaegerszegen. A számítógépes játékokról szóló rendezvénynek a sportcsarnok ad otthont.
Ismerkedtek
2018. 03 20. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Ismerkedtek
Pályaorientációs szakmai napot tartott ma a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényt immár harmadik alkalommal szervezték azzal a céllal, hogy az általános iskolás pedagógusok is megismerjék a szakgimnáziumok és szakközépiskolák oktatási kínálatát.
Semmi sincs veszve
2018. 03 20. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Semmi sincs veszve
Magyar Lóránt volt a vendége a Zala Megyei Idősügyi Tanácsnak. Az orvos, teológiai és mentálhigiénés szakember előadásában az időskori magány kezelésének lehetőségeiről és a testi-lelki felüdülésről beszélt. A témával kapcsolatban helyi szakemberek is megfogalmazták álláspontjukat.
Boldogság-nap
2018. 03 20. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Boldogság-nap
Március 20-a a boldogság világnapja. Az ENSZ közgyűlése 2012-ben határozott ennek évenkénti megünnepléséről. A dokumentum tartalmazza azt is, hogy az úgynevezett "boldogságórákat" a tagországok építsék be oktatási programjukba. Ez Magyarországon több helyen már megtörtént.
Kamarai hozzájárulás
2018. 03 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Kamarai hozzájárulás
2012 január 1-ével változott a kamarai törvény. Eszerint valamennyi gazdálkodó szervezet, amelynek a főtevékenysége nem az agráriumhoz kötődik, köteles regisztrálni magát a helyileg illetékes Kereskedelmi és Iparkamaránál. Ezt minden vállalkozásnak csak egyszer kell megtennie. Ez a törvény bevezette az ún. kamarai hozzájárulást, amelynek fizetési határideje minden év március 31-e.
Energiahatékonyságról már az iskolákban
2018. 03 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Energiahatékonyságról már az iskolákban
A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány az elmúlt években már több alkalommal részese volt ún. energiahatékonyságot segítő programoknak. A jelenlegi uniós finanszírozási ciklusban két projektben is érdekelt a szervezet. Az egyik egy magyar-horvát projekt, a másik egy nagyobb nemzetközi együttműködés. Mindkettőben a fő cél, hogy az iskolai oktatás szintjére vigyék az energiahatékonyság szakmai tudnivalóit.
Programokkal segítik a kisvállalkozásokat
2018. 03 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Programokkal segítik a kisvállalkozásokat
A KISOSZ életében idén talán az az egyik legnagyobb változás, hogy irodájukkal a tavaszi hónapokban új helyre költöznek. A zalaegerszegi Mártírok út és Eötvös utca sarkán lévő, meglehetősen rossz állapotú ingatlanjukat eladták. A költözés nem akadálya annak, hogy a szervezet aktív résztvevője legyen különböző programoknak. Együttműködő partnerei a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktumnak, ahol a mikrovállalkozói csoportban vesznek részt, tagjai a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságnak, ahol a szakképzéssel foglalkoznak.
Népszerű a zalaegerszegi piac
2018. 03 19. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Népszerű a zalaegerszegi piac
A Vásárcsarnok Gazdálkodási Szervezet, mint önkormányzati intézmény az üzemeltetője a zalaegerszegi piacnak, vásárcsarnoknak, országos vásárnak. Az évek óta változatlan helypénzek módosításáról, emeléséről tavaly év végén döntött a közgyűlés. Az üzemeltetői tapasztalatok azt mutatják, hogy nem állt meg az iparcikk kereskedők fogyása, amely elsősorban a generációváltás következménye, ugyanakkor növekedett az élelmiszer árusok száma, és stabilizálódni látszik az országos vásárra kirakodók köre is.
További hírek