Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Megszépül a VMK környezete
2019. 06 26. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Megszépül a VMK környezete
Felújítási munkálatok zajlanak a Landorhegyen. Az 1,7 milliárdos infrastrukturális fejlesztéssorozat legnagyobb beruházása, a Keresztury Dezső VMK előtti tér átépítése néhány hete kezdődött. Az augusztus végéig tartó rekonstrukció mintegy 300 millió forintba kerül.
Sikeres program
2019. 06 26. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Sikeres program
Befejeződött az "Élő kapcsolat" című óvodai, iskolai szociális segítő tevékenységet végző projekt. Ennek részleteiről, feladatairól és eredményeiről zárórendezvényen számoltak be. Az Apáczai Művelődési Központban tartott eseményen szó volt a szakmai tapasztalatokról, a terápiás lehetőségekről, valamint az együttműködés nehézségeiről.
Szúnyoggyérítés
2019. 06 26. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Szúnyoggyérítés
Ma az esti napnyugtát megelőző időszakban szúnyoggyérítést végeznek Zalaegerszegen. Ezt - a szakértők által meghatározott területeken - légi biológiai, valamint légi kémiai módszerekkel kell elvégezni. Az irtásnál használt szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el. A készítmény kijuttatott formájában csak a rovarokra ártalmas, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetre sincs káros hatással. Zalaegerszeg címzetes főjegyzője felhívta az érintett méhészek figyelmét, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodjanak.
Nem árt az óvatosság
2019. 06 26. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Nem árt az óvatosság
Komoly kihívások elé állíthatják a közlekedőket a nyaranta tapasztalható heves esőzések. A gyakran szélsőségessé váló körülmények a megszokottnál nagyobb körültekintést kívánnak a sofőröktől. Szakértők szerint napjainkban már nem csak a melegre, hanem a hirtelen lezúduló csapadékra is fel kell készülni.
Felújítják a jurtát
2019. 06 26. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Felújítják a jurtát
Javítják és tisztítják a jurtát ezen a héten a Kézművesek Házában. A Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagjai által készített sátrat számtalan kiállításon mutatták be. A jelenleg építés alatt álló, s hamarosan kibővülő épületben majd zárt kiállítótérben tekinthetik meg az érdeklődők.
Görbülő botok Gébárton
2019. 06 26. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Görbülő botok Gébárton
Ifjúsági horgásztábort tart ezen a héten Gébárton a Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége. A foglalkozás része annak az Ökosuli-programnak, melynek célja, hogy a gyerekek természetközeli élményekkel gazdagodjanak.
Festmények és relikviák
2019. 06 26. szerda - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Festmények és relikviák
Feketéné Kovács Judit festményeiből nyílt kiállítás a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban. A nyugdíjas gépészmérnök néhány éve csatlakozott a Dienes Festőkörhöz, ahol az alapokat sajátította el. Eleinte akvarellel próbálkozott, majd az olajfestészet lett a kedvence. Most ötödik alkalommal lépett a nagyközönség elé. Az amatőr alkotó a tájképek mellett portrékat is készít. Így született meg az általa nagyrabecsült, egykori kormányzó képmása, amit a Horty Miklós Vitézi Rend Alapítványnak adományozott. A képek mellett a közgyűjtemény négy vitrint rendezett be az egykori történelmi relikviákból. A tárlat július 21-ig látogatható.
Szúnyoggyérítés
2019. 06 25. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Szúnyoggyérítés
Június 26-án, szerdán az esti napnyugtát megelőző időszakban szúnyoggyérítést végeznek Zalaegerszegen. Ezt - a szakértők által meghatározott területeken - légi biológiai, valamint légi kémiai módszerekkel kell elvégezni. Az irtásnál használt szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra ártalmas, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetre sincs káros hatással. Zalaegerszeg címzetes főjegyzője felhívta az érintett méhészek figyelmét, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodjanak.
Kisinastábor
2019. 06 25. kedd - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Kisinastábor
Idén 5. alkalommal szervezett Kisinas tábort a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A programnak köszönhetően a pályaválasztás előtt álló 7. osztályosok betekinthetnek a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kínálatába.
További hírek