Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Beszámolt
2017. 09 18. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Beszámolt
Frakcióülést tartott pénteken a Fidesz-KDNP zalaegerszegi szervezete. A találkozón Vigh László országgyűlési képviselő beszámolt a párt kihelyezett, múlt héten tartott velencei összejövetelének lényegéről. Ezúttal - egyebek mellett - személyi kérdésekről és az ország biztonságpolitikai helyzetéről is beszélt.
Tiltakoztak
2017. 09 18. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Tiltakoztak
Mécsesgyújtással tiltakozott az ukrán oktatási törvény ellen a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség zalaegerszegi csoportja. Mint ismert, a döntés, - ami negyedik osztály felett korlátozza az anyanyelv használatát -, az ott élő magyar kisebbséget is hátrányosan érinti. A résztvevők együttérzésükről biztosították a kárpátaljai diákokat, - mint fogalmaztak - a legsötétebb időkre emlékeztető lépéssel szemben.
Szemléztek
2017. 09 18. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Szemléztek
13. alkalommal rendezték meg a Göcsej Filmszemlét Zalaegerszegen. A program erősödő hazai szerepét jelzi, hogy a szervezők idén rekordszámú nevezést fogadtak, országhatárokon innen és túlról egyaránt.
Autócsodák
2017. 09 18. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Autócsodák
Negyedik alkalommal csodálhatták meg az érdeklődők a jövő autóit hétvégén a jégcsarnok előtti parkolóban. A rendezvény a Mobilitási hét keretében kínált kikapcsolódási lehetőséget. A program látványos elemeként a modern járművek a Balatoni úton vonultak végig.
Társasházak napja
2017. 09 18. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Társasházak napja
Társasházak napja címmel konzultációs sorozatot indított az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, melyhez Zalában is csatlakoztak. Az akcióval elsősorban a tűzeseteket szeretnék megelőzni a szakemberek.
Szüreti felvonulás
2017. 09 18. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Szüreti felvonulás
Két évtizedes hagyományt elevenítettek fel a Botfai városrész lakói a hétvégén. A feldíszített lovaskocsik és traktorok a sportpályától indultak a főutca felé. A szüreti felvonuláson a településrsz valamennyi civil és kulturális egyesülete, illetve szimpatizánsa részt vett. A megállóknál a Kerka Táncegyüttes és a Búzavirág Lányok-Asszonyok Klub Tánckara szórakoztatta a közönséget. A településrészi önkormányzat és az Összefogás Botfáért Egyesület a városrész napja mellett ezzel a vigassággal szólítja meg a legtöbb embert.
Pogácsafesztivál
2017. 09 18. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Pogácsafesztivál
Ugyancsak városrészi ünnepséget tartottak hétvégén Bazitán. 2011 óta minden évben pogácsafesztiválra várja a helyieket és az érdeklődőket a településrészi önkormányzat, illetve a Keresztury Dezső VMK. A sütő-és főzőversennyel egyidőben a színpadon kulturális egyesületek szórakoztatták a közönséget. Míg a felnőttek a citerazenekar és a Royal Dance táncegyüttes előadását tekintették meg, a legkisebbeknek az óvoda udvarán légvárral és arcfestéssel, valamint kézműves foglalkozással kedveskedtek.
Véget ért a sorozat
2017. 09 18. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Véget ért a sorozat
2-0-ás vereséget szenvedett a ZTE labdarúgócsapata Szolnokon a Merkantil Bank Liga NB II 9. fordulójában. Zoran Spisljak együttese öt mérkőzés után kapott ki újra.
További hírek