Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Online számla adatok
2018. 07 16. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Online számla adatok
Július elsején lépett életbe az online számlaadat-szolgáltatás kötelezettsége. A zalai vállalkozások felkészítését segítette az az előadás, amelyet még június végén tartott Lázár József, a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának osztályvezetője Zalaegerszegen, a Kamarák Házában. A rendszert mintegy fél éve már tesztelik, július elsejétől pedig élesben működik.
Kisinas tábor Lentiben
2018. 07 16. hétfő - 18:30 Nova
Mérleg: Kisinas tábor Lentiben
Nyolc másik partnerrel közösen valósítja meg a Right Profession2 című, SIHU54 számú, az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program által támogatott projektet a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A másfél éve indult program keretében egy hetes Kisinas tábort szerveztek július elején Lentiben. A táborozó gyerekeket és kísérőiket a Csicsergő Szabadidőközpontban, kenyérlángos sütése közben látogattuk meg.
Teljesültek az üzleti terv céljai
2018. 07 16. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Teljesültek az üzleti terv céljai
A szabályoknak és szokásoknak megfelelően, a május végi közgyűlésén értékelte az önkormányzat a városi tulajdonú cégek 2017-es évi teljesítményét, és fogadta el az idei évre szóló üzleti tervet. Az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. fő feladata a városi uszoda, a Sportcsarnok és a nyári szezonban az Aquacity-t üzemeltetése.
Még lehet pályázni
2018. 07 16. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Még lehet pályázni
A szakember utánpótlás segítéséhez igényelhetnek uniós forrást a vállalkozások. A Gyakornoki program pályakezdők támogatására című kiírásra először 2016 augusztusában lehetett pályázni. Az eltelt közel két évben az országban több mint 3.000, mikro-, kis- és középvállalkozás jutott ennek révén anyagi forráshoz, ebből mindössze 87 a zalai. A gyakornokokat foglalkoztató vállalkozások számára igen előnyös támogatási formára folyamatosan lehet pályázni, erre a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is igyekszik felhívni a figyelmet.
Logisztikai raktárt építenek
2018. 07 16. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Logisztikai raktárt építenek
Meglehet, az az igazán ideális egy vállalkozásban, ha az ember azzal foglalkozik, amit nagyon szeret, ami a hobbija. Ilyen családi vállalkozásként alapították 1993-ban Vargáék a horgászboltot. Varga András – édesapja halála óta – édesanyjával együtt működteti a kereskedést. Az azóta eltelt időben folyamatos volt a bővülés, kicsinek bizonyultak az ingatlanok. A vállalkozás most az északi ipari parkban az önkormányzattól vásárolt 2500 négyzetméter területet, amelyen raktárt tervez építeni.
Korszerűsítik
2018. 07 16. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Korszerűsítik
Újabb útrekonstrukció zajlik Zalaegerszegen. A Sport utca egyike annak a 29 helyszínnek, amely év végéig kormányzati támogatásból megújul. A beruházás bruttó 63 millió forintba kerül.
Helyi terméket kóstoltak
2018. 07 16. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Helyi terméket kóstoltak
Zalaegerszegen folytatódott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara "Itthonról Otthonra" fórumsorozata. A program célja, hogy az óvodástól az iskolás korosztályig minden fiatal megismerkedjen a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar működésével.
Jótékonykodtak
2018. 07 16. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Jótékonykodtak
Harmadik alkalommal rendeztek lecsónapot Landorhegyen. A program idén is a jótékonykodás jegyében telt. A hagyományokhoz híven ismét egy szociális intézményt támogattak.
Főszerepben a hagymás bab
2018. 07 16. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Főszerepben a hagymás bab
Sör-, virsli- és hagymásbab-fesztivált tartottak hétvégén Alsójánkahegyen. A rendezvényen ezúttal is volt jótékonysági főzés, melynek bevételét a szervezők a Szent László utcai óvodának ajánlották fel. A kilenc csapat több, mint 200 ezer forintot szorgoskodott össze.
Ritkaságok találkoztak
2018. 07 16. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Ritkaságok találkoztak
Második alkalommal tartottak Válicka menti Traktor- és géptalálkozót szombaton Botfán. A szemlére több mint negyven, egykoron és napjainkban is használt jármű érkezett.
További hírek