Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Kamarai hozzájárulás
2019. 03 25. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Kamarai hozzájárulás
Március 31-éig kell kamarai hozzájárulást fizetni azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek fő tevékenysége nem mezőgazdasági, hanem ipari, kereskedelmi, vagy szolgáltatási jellegű. A Zalai Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához azok a vállalkozások tartoznak, amelyeknek székhelye itt a megyében van. Hatályos jogszabály 2012-től írja elő a kötelező regisztrációt és azzal együtt az évente egy alkalommal fizetendő az 5.000.- Ft-os díjat.
Egyelőre nem épül
2019. 03 25. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Egyelőre nem épül
Zalaegerszeg önkormányzata a legutóbbi testületi ülésen döntött arról, hogy az egyik TOP projektjét, nevezetesen a Zöld Zala-part – Zala holtág revitalizáció és rekreációs célú vízparti sétány címet viselőt, nem valósítja meg, hanem az arra szánt összeget más projektekre csoportosítja át. Az eredeti elképzelések szerint a Belső-elkerülő út melletti zöld szakaszon olyan fejlesztéseket terveztek, amelyek azt a területet a város szerves részévé, a szabadidő eltöltésére tették volna alkalmassá. A projekt megvalósítása elé több, előre nem látott akadály gördült.
Edzőpálya épül a kerékpárosoknak
2019. 03 25. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Edzőpálya épül a kerékpárosoknak
Újabb szabadtéri sportlétesítménnyel gyarapodik Zalaegerszeg. A Zöld Irány Egyesület a Magyar Kerékpáros Szövetség 2018-as fejlesztési keretéből 10 millió Ft-ot kap, amelyet egy különleges, egyedi bringapark felépítésére fordít. Az egyesület régi vágyát tudja ezzel megvalósítani, amelyet az önkormányzat is támogat azzal, hogy az erre alkalmas, városi területért kedvezményes bérleti díjat kér.
Elkötelezettség és innováció a környezetépítésben
2019. 03 25. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Elkötelezettség és innováció a környezetépítésben
Minden, ami környezet. Akár ez is lehetne a mottója a zalaegerszegi Naste Bau Kft-nek, amelynek története 30 évvel ezelőtt, a díszfaiskola alapításával kezdődött. Napjainkban már komplex környezetrendezéssel foglalkoznak, ami felöleli a parképítés, a burkolatépítés és a vízépítés területét. A családi vállalkozás az elmúlt években több szakmai elismerést is kapott, 2016-ban a kamara Zala Megye Gazdaságáért díjat, 2018-ban Zalaegerszeg Innovációs Díját.
Mikrohitelek saját forrásból
2019. 03 25. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Mikrohitelek saját forrásból
A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány évek óta folytat mikrohitelezési tevékenységet. Ez konkrétan azt jelenti, hogy azoknak a kis méretű vállalkozásoknak, akiknek a pénz igényével a bankok nem foglalkoznak, maximum 10 millió Ft-ig tudnak hitelt nyújtani. Tavaly és idén az alapítvány a saját forrásaiból nyitott meg újabb lehetőségeket.
Önkéntes környezetvédelem
2019. 03 25. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Önkéntes környezetvédelem
Több helyszínen gyűjtötték a hulladékot a TeSzedd! akció keretében a hétvégén Zalaegerszegen. Az önkéntesek a legforgalmasabb csomópontok és útszakaszok mellett a vízpartok, az erdősávok és a hegyvidéki területek megtisztításáról is gondoskodtak.
Gyümölcsoltónap
2019. 03 25. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Gyümölcsoltónap
Gyümölcsoltónapot tartottak hétvégén a Göcseji Falúmúzeumban. A hagyományos fajták szaporítását célzó rendezvény több szakmai program mellett a gyerekeknek is kínált elfoglaltságot.
Jubilált a Szélrózsa Tánckör
2019. 03 25. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Jubilált a Szélrózsa Tánckör
Idén tízéves a Szélrózsa Tánckör. Ebből az alkalomból ünnepi műsort rendeztek a hétvégén Andrásidán. A településrész civil szervezetei mellett szlovén, keszthelyi és zalaszentgyörgyi együttesek léptek fel.
Medvehagymatúra
2019. 03 25. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Medvehagymatúra
Folytatódott hétvégén a Csácsi tavasz nevű programsorozat. A településrészen a hagyományos medvehagyma túrára várták a természetkedvelőket és a kikapcsolódni vágyókat. Délután az iskola aulájában - látványfőzés keretében - a friss növényből finom és egészséges ételeket készítettek.
További hírek