Zalaegerszegi Televízió |

ZTV Hírlevél – 2018-05-18

A műsor időpontja:
2018. május 18. péntek 09:38

2018.05.17. Híradó megtekintése Határoztak Megtartotta idei közgyűlését a TIT Öveges József Ismeretterjesztő és Szakképző Egyesület. Beszámoltak a 2017-ben végzett munkáról, valamint elfogadták az idei év tervét és költségvetését. Koszorúztak Idén is megkoszorúzták Ho Si Minh, a Vietnámi Demokratikus Köztársaság egykori elnökének és miniszterelnökének zalaegerszegi szobrát. A Landorhegyen tartott ünnepségen részt vett Nguyen Tien Thuc budapesti […]

2018.05.17. Híradó megtekintése


Határoztak

Megtartotta idei közgyűlését a TIT Öveges József Ismeretterjesztő és Szakképző Egyesület. Beszámoltak a 2017-ben végzett munkáról, valamint elfogadták az idei év tervét és költségvetését.


Koszorúztak

Idén is megkoszorúzták Ho Si Minh, a Vietnámi Demokratikus Köztársaság egykori elnökének és miniszterelnökének zalaegerszegi szobrát. A Landorhegyen tartott ünnepségen részt vett Nguyen Tien Thuc budapesti nagykövet, s a delegáció mintegy 25 tagja. A Magyar Szocialista Párt képviseletében Góra Balázs köszöntötte a vendégeket. A politikus emlékeztetett: több éves hagyomány, hogy a távol-keleti államférfi születésnapja alkalmából leróják tiszteletüket az egyetlen, őt ábrázoló európai szobránál.


Vizsgaremekek

Vizsgaremekekből nyílt kiállítás a Deák-iskolában. A tárlaton 15 faipari technikus és 8 asztalos tanuló mutatkozott be szakmai anyagával, ami elméleti és gyakorlati tudásukat összegzi.


Vetélkedtek

Első alkalommal rendezett általános iskolások számára vetélkedőt a Pannon Fejlesztési Alapítvány. A városi megmérettetésnek a Landorhegyi-iskola adott otthont. A program egyebek mellett pályaorientációs céllal jött létre.


Fontos feladat

Az ezerarcú könyvtáros címmel tartottak szakmai napot a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Az 5 éve működő Kistelepülési Könyvtári Szolgáltatási Rendszerről, valamint annak jövőjéről tájékozódtak a szakemberek.


Agarak a színházban

Tóth Zoltán alkotásaiból nyílt kiállítás a Hevesi Sándor Színházban. A díszletfestőtár vezetője az Iparművészeti Egyetemen végzett, s több mint húsz éve dolgozik a teátrumban. Kassai Lajos lovasíjásznál látott először agarat. Az ősi hagyományok és az állatok szeretete ösztönözte arra, hogy évek óta saját kennelt működtessen, lovakat tartson. Ennek is köszönhető, hogy mindig visszatér ezekhez a témákhoz. A tárlaton közel 70 festmény és szobor mutatja be a művész természet iránti rajongását. Munkája során sokféle anyaggal találkozik, ezeket magabiztosan használja. A június 4-éig látogatható tárlaton ebből a sokszínűségből kap ízelőt a néző.


Rangos viadalok

Rangos teniszversenyeknek ad otthont ezekben a hetekben Zalaegerszeg. A ZTE Tenisz Klub szervezésében egymás után két, 15 ezer dollár összdíjazású nemzetközi tornát bonyolítanak le a Vágóhíd utcai sportkomplexumban.