Zalaegerszegi Televízió |

ZTV Hírlevél 2018-07-16

A műsor időpontja:
2018. július 13. péntek 21:08

2018.07.13. Híradó megtekintése Hulladékválogatót avattak Az országban egyedülálló hulladékválogató üzemet avattak Zalaegerszegen. Az 1,4 milliárd forintos beruházás állami támogatással valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően mintegy 60 százalékra csökkenthető a lerakóba kerülő hulladék mennyisége. Nyáron is tanulnak Népszerű a nyelvtanulás nyáron. Ilyenkor többen jelentkeznek tanfolyamokra. Főként a gimnazisták és az egyetemisták fordítják intenzív kurzusok elvégzésére a […]

2018.07.13. Híradó megtekintése


Hulladékválogatót avattak

Az országban egyedülálló hulladékválogató üzemet avattak Zalaegerszegen. Az 1,4 milliárd forintos beruházás állami támogatással valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően mintegy 60 százalékra csökkenthető a lerakóba kerülő hulladék mennyisége.


Nyáron is tanulnak

Népszerű a nyelvtanulás nyáron. Ilyenkor többen jelentkeznek tanfolyamokra. Főként a gimnazisták és az egyetemisták fordítják intenzív kurzusok elvégzésére a vakációt.


Töretlen a népszerűsége

Töretlen az Egerszeg kártya népszerűsége. Az idén 15 éves kezdeményezés a zalaegerszegi állandó lakosok számára biztosít kedvezményeket. Az elmúlt másfél évtizedben közel 39 ezer kártyát bocsátottak ki.


Űrtáboroztak

Űrkutató fiataloknak tartottak tábort Zalaegerszegen. A Magyar Asztronautikai Társaság rendezvénye vasárnap kezdődött, melyen összesen 25, a téma iránt érdeklődő középiskolás vett részt


Strandkönyvtár

Könyvtári szolgáltatásokkal várja idén is az érdeklődőket a megyei bibliotéka az AquaCity Vízicsúszda- és Élményparkban. A fürdőzők – amennyiben tagjai a Deák-könyvtárnak – olvasnivalót kölcsönözhetnek vagy jutányos áron megvásárolhatják a leselejtezett dokumentumokat. Emellett, aki akar többféle társasjáték közül választhat. Az intézmény munkatársai – jó idő esetén – pénteken és szombaton 11-től este 18 óráig fogadják a strandolókat. Emellett most vasárnap, azaz július 15-én, valamint jövő héten, július 22-én kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket.


Bemutatkoztak a szegediek

A rendező elv a minőség. Ez is lehetne a mottója annak a kiállításnak, amely adásunkkal egyidőben nyílik Zalaegerszegen. A Szög-Art Művészeti Egyesület kollektív tárlatát augusztus 11-ig tekinthetik meg az érdeklődők.