Zalaegerszegi Televízió |

következik:Műsorújság

Hírek

Negyedszázada a kisvállalkozásokért
2017. 11 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Negyedszázada a kisvállalkozásokért
Létrehozásának 25 éves évfordulóját ünnepelte a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A kezdetekről, a jelenről és a jövőről kérdeztük a kuratórium elnökét és a szervezet ügyvezetőjét, valamint szót váltottunk két olyan vállalkozóval is, akik az alapítvány szolgáltatásait évtizedek óta igénybe veszik.
Helyi termékek háza
2017. 11 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Helyi termékek háza
Zalaegerszeg belvárosának egyik fontos tere a piactér, ahol az elmúlt években több felújítás is történt. Az önkormányzat 500 millió Ft uniós forrást nyert egy új, többfunkciós épület létrehozására, amely elsősorban a helyi termékek piacra jutását segíti.
Bővítik a parkolóhelyeket
2017. 11 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Bővítik a parkolóhelyeket
A megyeszékhelyen érzékelhetően növekszik a gépjárművek száma, emellett a környező településekről is sokan járnak autóval munkába. Fontos tehát a város mindennapjaiban a parkolás ügye. Az önkormányzat – a VG Kft. és a műszaki osztály segítségével – folyamatosan figyelemmel kíséri a parkolási szokásokat, a kialakult rendszer működését. A közgyűlés évente két alkalommal felülvizsgálja erre vonatkozó rendeletét, és igyekszik eleget tenni az év közben felmerülő igényeknek. Ezen túlmenően vannak már konkrét elképzelések is a parkolóhelyek bővítésére.
Parkolási szokások, tapasztalatok
2017. 11 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Parkolási szokások, tapasztalatok
Aki teheti, az ingyenes parkolási lehetőségeket keresi, amelyek egyre távolabb kerülnek a belvárostól. Vannak kedvezmények a munkába járóknak, és vannak helyek, amelyek csak bizonyos napokon és időszakban zsúfoltak. Zalaegerszegen a fizető parkolók üzemeltetését városi tulajdonban lévő cég, a VG Kft. végzi.
Lezárni is tudni kell
2017. 11 20. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Mérleg: Lezárni is tudni kell
Szlovén vendége volt a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vállalkozói Klubjának. Az eddigiektől eltérően, kötetlenebb környezetben, a Joy kávézóban hallhattak a résztvevők egy újabb módszertanról, Pál Metka lezárási specialistától.
Prímák
2017. 11 20. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Prímák
Átadták a Zalai Príma Díjakat. 12. alkalommal ismerték el kiemelkedő teljesítményükért a megye művészeit, sportolóit, valamint a tudomány, a kultúra, az építészet és a média személyiségeit. 8 gazdasági társaságot is kitüntetett a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének helyi szervezete.
Az Év települése
2017. 11 20. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Az Év települése
Újabb elismeréssel gazdagodott Zalaegerszeg a Virágos Magyarországért versenyben. A szakmai zsűri ezúttal az Év települése díjjal jutalmazta a várost.
Fiatalok estéje
2017. 11 20. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Fiatalok estéje
Hetedik alkalommal tartott vacsoraestet tagjainak és támogatóinak a zalaegerszegi FIDELITAS és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Botfán. Az egyesületek egyre aktívabbak, folyamatosan szerveznek karitatív programokat, jótékonysági rendezvényeket és egyéb közös összejöveteleket.
Segítenek
2017. 11 20. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Segítenek
"Fókuszban a gyermekkori cukorbetegség" címmel tartott ismeretterjesztő napot az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány és a Zalaegerszegi Női Szalon. Az eseményt a Cukorbeteg Gyermekekért Egyesület és a Zala Megyei Szent Rafael Kórház is támogatta, melyen főként a betegségben érintett családok hallgattak előadásokat és kaptak tanácsokat.
Jubileum
2017. 11 20. hétfő - 18:00 Zalaegerszeg
Híradó: Jubileum
35 éves jubileumát tartotta a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete. A pénteki rendezvényen a zalaegerszegi mellett a lenti, a zalalövői, a zalaszentgróti, a keszthelyi, valamint az ifjúsági csoport tagjai is részt vettek.
További hírek