Zalaegerszegi Televízió |

Rólunk

Köszöntjük Önt a Zalaegerszegi Televízió honlapján!

Zalaegerszegen 1985. április 1-jén kezdte meg működését a városi televízió. A helyi kábelhálózatra kapcsolt lakásokban heti egy alkalommal kísérhették figyelemmel a nézők a 1,5 – 2 órás adásokat. A kezdeti műszaki nehézségeken gyakran a lelkesedés segítette át az akkori szerkesztőgárdát. A szakmai fejlődést a 80-as évek végének egyik legnépszerűbb Magyar Televíziós műsor, az “Ablak” alapozta meg, melynek szerkesztősége a ZTV-t is bevonta a műsor készítésbe. A tapasztalatszerzés mellett a műszaki fejlesztések tették lehetővé, hogy az évek során fokozatosan növekedjen a Zalaegerszegi Televízió műsorideje, s emelkedjen az adásnapok száma. A gazdasági önállóság 1992. január 1-jén köszöntött be, amikor Kft-vé alakult a televízió. Alapítója és 100 %-os tulajdonosa Zalaegerszeg Megyei Jogú Város. A közszolgálati műsorok fenntartásához évente a költségvetésben is elkülönített összeggel járul hozzá a város.

Ma már a hét minden napján 24 órában nézhető ZTV műsora. Naponta 4 alkalommal (18:00, 19:00, 20:00 és 21:00 óra) a napi friss hírek adnak tájékoztatást a vételi körzet eseményeiről. A magazinok témaválasztása az élet minden területét átfogja: a közéletet, a gazdaságot, a kultúrát, az életmódot, az ifjúságot, a sportéletet. A napi programot más televíziós társaságoktól átvett összeállítások is színesítik.

2017. december 31-vel a Televízió befejezte a földi műsorszórást. Azóta a kábelszolgáltatónál érhető el a műsor digitális csomagokban, valamint a Televízió honlapján és Youtube csatornáján.

Szolgáltatók:
Tarr, Magyar Telekom, Digi, Z-net, Itt-Ott Tv