A műsor időpontja:
2016. május 30. hétfő 18:30
A műsor hossza:
30 perc
A Budapesten rendezett Bocuse d’Or programjain dolgoztak a Báthory Szakképző Iskola diákjai és szakoktatói – tapasztalatok a csúcsminőségről. A fejlődés az egyénen múlik – milyen alapokat ad ehhez a szakképző intézmény? A minőségi vendéglátás esélyei Zalaegerszegen – milyennek látják a csúcsgasztronómia felé vezető utat a város étteremtulajdonos vállalkozói?
A teljes műsor megtekintése
A műsor tartalma
Báthoryból a Bocuse d’Or-ra
2016. 05 30. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Május második hetében sportmérkőzések hangulatát idéző körülmények között nyerték meg a magyarok a Bocuse d’Or európai döntőjét. A legjobbak versenyén a színfalak előtt és mögött a zalaegerszegi Báthory-s diákok és oktatóik is fontos szerepet kaptak. Közülük szinte mindenki a gálavacsorán dolgozott. Egyikük a verseny zsűrijének felszolgáló csapatban tette az ítészek elé az elkészült ételeket. Összeállításunkban a diákok és oktatóik mesélnek élményeikről, tapasztalataikról.
Szakmai alapok nélkül nem megy
2016. 05 30. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
A Báthory Szakképző Iskolának komoly elismerést jelent, hogy tanulóik és oktatóik részt vehettek a Bocuse d’Or-on. Olyan helyre pillanthattak be, amelyre igen ritkán adódik lehetőség. Az itt szerzett tapasztalatok – megfelelő alapok mellett – megmutatják a távlatokat is a leendő vendéglátós szakemberek előtt.
A csúcsgasztronómia esélyei Zalaegerszegen
2016. 05 30. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Hazánkban a szakmai szervezetek sokat tesznek, az állam pedig sokat ad a költségvetésből azért, hogy az ország felkerüljön a világ gasztronómiai térképére, hiszen az nemcsak hírnevet jelent, hanem bevételt is hozhat – szó szerint – a konyhára. Jólesően emlegetjük Michelin csillagos éttermeinket, és azokat a helyeket, amelyeket a top-vendéglátás számon tart. Ugyanakkor nemcsak a fővárosban van létjogosultsága a minőségi éttermeknek, vannak vidéki példák is. Hogyan is állunk Zalaegerszegen ezzel? Tűzött-e ki maga elé ilyen célt a néhány éve alakult Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület?
Vendéglősök mondják
2016. 05 30. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
1987 óta működik Zalaegerszegen családi vállalkozásban a Piccolo, amely hagyományos, vidéki étteremként pozícionálja magát. Arra törekednek, hogy a városban jelen lévő igényeket kiszolgálják, legyen szó a napi menüről, vagy kisebb rendezvényekről. Adottságok, működési költségek, fejlesztési irányok, és véleménye a csúcsgasztronómia lehetőségeiről.
Vendéglősök mondják
2016. 05 30. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Sokan emlékszünk még arra, amikor a Reininghaus söröző megnyitott Zalaegerszegen. Talán még azt sem felejtették el néhányan, hogy – bármilyen furcsának is tűnik most – azt bizony annak idején a Tejipari Vállalat hozta létre. Az étterem a mindennapi működés során az igényekhez igyekszik igazodni, és egy nagyobb fejlesztés is szerepel a terveiben.
Vendéglősök mondják
2016. 05 30. hétfő - 18:30 Zalaegerszeg
Egy éve új színfoltként került fel a város gasztronómiai térképére a Díszpinty Gasztro Bár. Tulajdonosa már az elmúlt években is újdonságokkal rukkolt elő. Olyanokkal, amelyek egy Zalaegerszeg léptékű városban érdekesnek, izgalmasnak számítanak.
A műsor ismétlései: 2016. 05 30. - hétfő
20:30
2016. 05 31. - kedd
09:00
2016. 06 04. - szombat
10:00
2016. 06 04. - szombat
20:00
2016. 06 05. - vasárnap
10:00
2016. 06 05. - vasárnap
20:00
2016. 06 07. - kedd
17:00
Címkék:
Műsor megrendelése
A fenti műsort az adatlap kitöltésével megrendelheti. Értesítjük Önt, ha átveheti a felvételt.
Esti mese másolásának díja:
2020. január 1. utáni időponttól: 2,500 Ft/mese
Több mese egy lemezre: 2,000 Ft/mese
2020. január 1. előtti időponttól: 3,500 Ft/mese
Több mese egy lemezre: 2,500 Ft/mese
Magazinok és egyéb műsorszámok másolásának díja:
2020. január 1. utáni időponttól: 5,500 Ft/műsorszám
A Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. tarifatáblázata – LETÖLTÉS